Horoskop za Škorpiju za januar 2019. godine

Pod uticajem astrološke situacije Škorpija će se u januaru 2019. godine osjećati kao da je dobila višak snage i shvatiće da nema tih prepreka koje vas mogu zaustaviti na putu prema vašem cilju. Vladar Škorpije, Mars, u tom periodu će zauzimati jednu od dominantnijih pozicija na nebu, a biće i ojačan solarnom energijom. Kao rezultat toga Škorpija može očekivati povećanu pažnju suprotnog pola. Ovo je posebno važno za slobodnu Škorpiju, ali će čak i ona koja je već pronašla svoju drugu polovinu imati koristi od ovakve situacije. Prvi mjesec 2019. godine biće težak za odnose, a nova poznanstva će biti vrlo korisna, ako imate želju da promijenite posao ili proširite sferu uticaja. Na koji način će vam koristiti pružene mogućnosti, za to nema konkretnih preporuka. Neće biti pogrešnih odluka, ali postoji jedna opcija koja će se ispostaviti kao najbolja, pa se preporučuje da temeljno razmislite o svim prilikama.

Prvi dio januara 2019. godine Škorpiji će omogućiti da riješi nekoliko važnih pitanja koja je već dugo proganjaju. Početak mjeseca će biti prilično mirno vrijeme koje neće donijeti nove poteškoće, što će vam omogućiti da se posvetite onim starim. Ova pitanja će najvjerovatnije biti povezana sa porodičnim pitanjima ili sa nekim ličnim situacijama. Zvijezde savjetuju da ne zanemarujete spoljna mišljenja samo zato što ih ne vidite oči u oči. To znači da, čak i ako se prilično potrudite, nećete biti u stanju da se distancirate od onoga što se dešava, jer morate biti objektivni. Ovdje će vam biti potrebni pravi prijatelji i nova poznanstva koji će moći da procijene problem iz nove perspektive. U ovom dijelu januara neće biti radikalnih promjena na poslu, iako će se na horizontu ukazati nove prilike. Astrološka situacija vas neće ograničavati sa zdravstvene perspektive, tako da nema potrebe da bilo šta namjerno mijenjate u svom životu; ponašajte se onako kako ste navikli.

Druga trećina januara 2019. godine će biti mnogo aktivnija i ovdje će se Škorpija morati osloniti na svoj profesionalizam. Pobijediće oni koji su spremni, pa ako niste sigurni u svoje vještine ili smatrate da vam nedostaje iskustva, onda riješite ovo pitanje što je moguće prije; sredinom januara nećete imati vremena da se pripremite. U ovom periodu biće događaja koji nisu važni samo za vas. Zvijezde generalno preporučuju da se nikako ne ulijenite, inače ćete propustiti dobre prilike. Potrebno je da razmišljate energično, posebno kada se radi o poslovnim pitanjima, kao što je kadrovska politika ili optimizacija radnog procesa. Na poslu se nemojte plašiti da budete radikalni, međutim, u okviru svog ličnog života, pokušajte da riješite kontrovetzne situacije što je moguće pažljivije. Ovaj period je dobar sa finansijske tačke gledišta, jer postoji mogućnost da dobijete nešto poput povećanja plate ili nekog drugog materijalnog bonusa. Ne žurite sa investicijom čak i u najobećavajuće projekte, bolje je da o svemu temeljno razmislite.

U posljednjoj trećini januara Škorpija se može naći na raskršću. Sa jedne strane će biti višestrukih porodičnih događaja, rođendani, svadbe, godišnjice ili veliki potezi, sve vrste dešavanja. Sudjelovati u svemu tome ili ne, to je pitanje koje morate sebi postaviti, ali sva ta poznata zbrka je dio života, pa iskreno, ako odlučite sve to sada ignorisati, kasnije ćete zažaliti. Sa druge strane, prvi mjesec u godini je važan u smislu emocionalnog razvoja Škorpije. Osjećanja će vam biti duboka i to će vam pružiti jedinstvena iskustva. Ako postoji osjećaj ljubavi – uradite kako vam odgovara, ali ako shvatite da nekoga volite, onda nemojte bježati od situacije. Okolnosti će vam pomoći, ako vam bude potrebna podrška, ali sami morate donositi odluke. Posljednji dio januara je obećavajući i pozitivan period tokom kojeg će mnoge Škorpije otvoriti oči, kada su u pitanju one same i njihov najbliži krug. Dobićete važno saznanje koje će vam pomoći u budućnosti. Budite oprezni i nemojte zaboraviti da se opuštate. Iako se izraz radoholičar slaže sa vašim znakom, kraj januara nije najbolji za to da se izgubite u svom radu.