Horoskop za Ribe za januar 2019. godine

Ribama će januar 2019. godine biti posebno uspješan u pogledu karijernih dostignuća. Generalno se vjerovatno radi o periodu promišljenih i pravovremenih akcija i situacija koje je teško predvidjeti, ali u takvim trenucima prijatelji, porodica ili kolege neće ostaviti Ribe same da se bore protiv manje povoljnih okolnosti. Očigledno negativnih situacija će biti vrlo malo, posebno onih sa dugoročnim efektima. Ako odlučite da ne učinite ništa i da se jednostavno povučete, onda horoskop ne zna gdje bi takve akcije mogle odvesti. Ali čak i sa minimalnim interesovanjem i sa željom da nešto promijene na bolje, Ribe će imati sve karte u svojim rukama. Ovakva situacija u prvom mjesecu godine omogućena je izlaskom Venere iz antagonističkog sektora Marsa. Ovo je kratkoročan trend, ali Ribama je dovoljan da preuzmu kontrolu i sve iznenade – i neprijatelje i saveznike.

Prva trećina januara 2019. godine će pomoći Ribama da bolje razumiju sebe. Uopšteno govoreći, prošlogodišnji period nije bio posebno uspješan za istraživanje samog sebe i uspostavljanje odnosa sa sobom. Međutim, početak prvog mjeseca godine, koji će dijelom očuvati karakteristike prošlog perioda, Ribama će pružiti jedinstvenu priliku da iskombinuju prednosti različitih ciklusa. To znači da ćete morati posvetiti jednaku pažnju sferi ličnog i profesionalnog života. Ne trebate se prepuštati trenutnoj strasti, ali takođe ne treba da odustajete od onoga što stvarno želite. Na poslu budite dosljedni i nemojte dozvoliti da budete povrijeđeni. Ako vam neko uznemirava teritoriju, onda poduzmite mjere predostrožnosti, hrabro i bez kompromisa, tako da vaši neprijatelji više nikad ne osjete želju da vam ponovo prilaze. Zbog činjenice da će Mars ovog mjeseca imati dominantnu poziciju, ne bi trebalo da imate nikakve poteškoće sa tim. Nemojte zaboraviti da budete ono što jeste, posebno kada su u pitanju vaši voljeni.

Sredinom januara 2019. godine Ribe će biti sposobne ostvariti veliki uspjeh, dijelom zato što će se pozicionirati na pravo mjesto početkom mjeseca. Ovaj period je posebno važan za one koji imaju svoj biznis. Nemojte ignorisati znakove sudbine, što znači da ako iz nekog razloga mislite da ne treba potpisati novi ugovor, nemojte to učiniti, čak i ako sve ukazuje na uspjeh transakcije. Vrijedi usporiti i poslušati sebe i svoju intuiciju. Ovo generalno nije period kada emocije treba da vladaju nad intelektom, ali šesto čulo je nešto potpuno drugačije, a Ribe mu uvijek vjeruju. Ne bi trebalo biti izuzetaka, čak i ako se čini da je sve savršeno. Što se tiče zdravlja, bilo bi dobro da vodite računa o sebi tokom ovog perioda. Pregled, kompleksan tretman, prevencija – sve je potrebno. Najbolje je ne odlagati ništa, jer u suprotnom nećete imati slobodnog vremena zbog bolesti. Opet, zbog nivoa vitalne enegije na njenom vrhuncu, neće ni biti vremena za odmor.

Krajem januara Ribe će ponovo promijeniti taktiku. Moguće je da u određenim trenucima budete čak i mekši nego ranije, ali u vašem radnom životu je dobrodošla velika agresivnost. Zvijezde ne preporučuju da dosađujete svojim šefovima, ali ako ugledate priliku, iskoristite je – uprkos činjenici da je neko drugi možda ne cijeni. Ribe obično previše brinu o drugima; međutim, krajem januara treba da budete na vrhuncu svoje sujete (ali bez fanatizma). Ovo je odličan trenutak za rješavanje svih starih problema jednom za svagda. Vikendom se viđajte sa ljudima, pozovite prijatelje koje niste dugo vidjeli. Možda će vas neko zadiviti i mnogo toga će se promijeniti u vašem životu. Što se tiče profesionalne aktivnosti, nemojte se plašiti inovacija i smjelog ponašanja. Održavajte strogu, ali darežljivu politiku kada su u pitanju vaši zaposlenici i saradnici. Profesionalizam stavite na prvo, a lične kvalitete na drugo mjesto. Ako nešto ne uspije odmah, znajte da ćete i dalje imati šansu da se vratite tom pitanju, tako da za sada samo uživajte u životu i radite na svojim planovima.