Horoskop za Raka za januar 2019. godine

Pod povoljnim uticajem planetarnih aspekata, januar 2019. godine će se više nego uspješno razvijati za rođene u znaku Raka. Na kraju krajeva Jupiter, pokretač Raka, biće u konjunkciji sa Suncem, glavnim izvorom vitalne energije za cijelu godinu. Kao rezultat toga Raku se preporučuje da ne zapostavlja svoju kreativnost, izražajnost ili aktivnu životnu poziciju. Stvar je u tome što u prvom mjesecu godišnjeg ciklusa zaista možete biti previše lijeni da nešto učinite (posebno na početku mjeseca) ili se okolnosti možda neće činiti najboljim, ali to je samo na prvi pogled. Imaćete zapravo dovoljno snage i što je najvažnije znanja, da pobijedite u bilo kakvoj situaciji. Jedino što je neophodno jeste da ne stagnirate na jednom mjestu i da uvijek tražite alternativu. U januaru posebnu pažnju treba da posvetite ljubavnim odnosima. Sve će funkcionisati, ali u situaciji kada imate izbor između posla i doma, definitivno izaberite dom. Posao neće nigdje pobjeći i imaćete i druge, bolje šanse da unaprijedite svoju karijeru.

Prvi period januara 2019. godine za Raka neće biti najmirniji, iako će se većina toga događati negdje na relativnoj udaljenosti od vas. Moraćete se potruditi da shvatite na šta je sada najbolje da se fokusirate. Horoskop preporučuje slušanje intuicije, jer će to biti najiskreniji i najnepristrasniji način donošenja odluka. Ako vam je nejasno čemu treba da posvetite više pažnje, onda treba da razmotrite dvije stvari koje će vam pomoći da se odlučite: prvi je savjet dobrog prijatelja; druga su vaša sopstvena osjećanja koja će vam reći šta se desilo posljednji put kada ste isprobali određeni pristup pri odlučivanju i zašto. Ovo je veoma važno, jer će početkom mjeseca mnogi predstavnici Raka morati učiniti izbor kada se radi o pitanjima koja se tiču srca. Možda ćete morati da birate između dvoje ljudi, ali je moguće da će biti teško reći koja osoba je prava. To će najvjerovatnije biti povezano sa preseljenjem ili promjenom plana. Nema potrebe da idete u krajnost i ne zaboravite da postoje i druge oblasti u vašem životu koje takođe trebaju pažnju.

Sredina januara 2019. godine biće mnogo manje aktivan period za Raka od samog početka mjeseca. U ovoj fazi možete napraviti pauzu i pažljivo razmisliti. Mišljenje da ste umorni i da nemate snage za određene stvari će, kao prvo, biti lažno, a drugo, ako mu se pokorite, prouzrokovaćete vraćanje nekoliko koraka unazad od svog cilja. Zato nemojte sebi dozvoliti da stagnirate. Ako govorimo o Raku koji ima svoj biznis, on onda može prebaciti neke menadžerske odgovornosti na nekoga drugog. Ali, ne zaboravite da ovo sa vas ne uklanja odgovornost. Ako radite u kompaniji, onda zvijezde preporučuju da radite marljivo i stručno, ako se pojavi takva prilika. Na primjer, jedan od vaših kolega se može razboljeti i vi ćete morati obaviti njegov posao. Uradite to, nećete zažaliti! Čak se i u ovom mirnom periodu zaštitite od bolesti i nemojte rizikovazi da izlazite na ulicu bez kape. Bolje je izbjegavati javna kupatila, bazene i druge ekstremne situacije, čak i ako ih praktikujete uz zavidnu regularnost.

Posljednja trećina januara 2019. godine Raku će pružiti nove mogućnosti, a one će se prvenstveno fokusirati na sferu ljubavi i ličnih odnosa. Posao može ostati u pozadini, ali nemojte zaboraviti da u njemu date sve od sebe, menadžment će garantovano to vidjeti i cijeniti, čak i ako ne odmah. Ako ste u nedoumici, slobodno pitajte za savjet, a okolnosti mogu biti takve da će se ispred vas pojaviti osoba koju jedva poznajete sa mudrim riječima. To može biti slučajan susret – ponekad sa strancima podijelimo stvari koje jednostavno ne možemo reći voljenim osobama. Kraj prvog mjeseca će biti period iskrenosti. Sada je pravo vrijeme da opraštate i tražite oproštaj, činiti herojska djela i diviti se onima koji ih čine. Najvažnije je da ostanete vjerni sebi i sve će ispasti dobro.