Horoskop za Ovna za januar 2019. godine

Za rođene u znaku Ovna januar 2019. godine će uglavnom zadržati trendove prethodne faze, ali situacija među zvijezdama će se početi dramatično mijenjati. Sunce, koje je vladar Ovna, tek će početi da se sinhronizuje sa Marsom, vašim aktivatorom, donoseći glatke, ali suštinske promjene u životu. U ovom mjesecu neće biti potrebe za donošenjem teških ili sudbonosnih odluka. Ovan će sada biti u stanju da ostvari uspjeh u svim pravcima, ali to je uglavnom pitanje motivacije. Sve će se događati u prirodnom ritmu, a mi vam samo možemo dati nekoliko opštih savjeta. Prvo, žurba nije vrijedna rizika. U svim koracima treba razmisliti i o najmanjim detaljima. Drugo, koliko god da je pozitivna astrološka situacija, niko nije zaštićen od nezgoda i vlastite kratkovidosti.

Prva trećina januara 2019 godine biće najmirniji period mjeseca za Ovna. Braćete plodove dosadašnjih dostignuća i dalje praviti planove za budućnost – bliske i daleke. Na područje ličnih odnosa treba obratiti posebnu pažnju. Ovdje su moguće neke promjene, ali one mogu donijeti puno radosti i pozitivnosti u životu Ovna. Horoskop preporučuje da uvijek slušate savjete svojih najbližih i takođe dopustite ljudima da vam se približe. To može dovesti do neočekivanih rezultata, prvenstveno u emotivnoj sferi. Ali, ne idite duboko u metafiziku, sve će se događati na elementarnom, svakodnevnom nivou, a to će odgovarati Ovnu koji nije naviknut na igre.

Drugi dio januara 2019. godine Ovnu će donijeti značajne promjene. Ovdje treba da podjednako podijelite svoju pažnju između područja ličnog i profesionalnog života. Za one koji rade u kompanijama moguće su značajne promjene, iako možda neće tako izgledati na početku. Stoga je logično držati oči na nagradi i pažljivo tragati za uspješnom prilikom. Ovan koji ima svoje poslovanje dobiće prve bonuse od svojih zvjezdanih pokrovitelja. Može se jednostavno raditi o nekim sretnim okolnostima ili nečemu konkretnijem, na primjer, novim saveznicima ili projektima koji obećavaju profit. Glavni motivator Ovna će biti entuzijazam i želja za promjenom svijeta oko sebe i važno je da se ova vatra ne izgubi na početku projekata. Ako sve to uspije, onda će biti uspostavljen prirodni impuls, a u budućnosti ćete se lakše kretati ka uspjehu putem konkretne staze. Vrijedi još napomenuti da je bolje da ne preuzimate velike rizike zbog nepovoljne pozicije Merkura.

U zadnoj trećini januara 2019. godine mnogi rođeni u ovom znaku već će u potpunosti iskusiti trendove ciklusa, dostižući vrhunac svoje produktivnosti. To znači da je krajem mjeseca moguće ulaganje u aktuelne projekte punom silom i prebaciti fokus na finansijski sektor. Tokom ovog perioda ne treba zaboravljati na osjećanja (svoja i ljudi oko vas), pogotovo imajući u vidu da će u narednim mjesecima Ovan trebati solidnu osnovu na ovom području. Ako postane neophodno raditi duže ili vikendom, onda to treba učiniti, jer će rezultati definitivno ispuniti očekivanja. Što se tiče povećanja profita, Ovan će imati priliku za uspješan početak, ali nemojte ništa raditi na štetu svog zdravlja, jer će biti šteta zaključiti uspješan sporazum, a ne možete to proslaviti zbog, recimo, prehlade. Ali, ovo su male smetnje i januar 2019. će generalno biti vrlo uspješan za Ovna.