Horoskop za Djevicu za januar 2019. godine

Januar 2019. godine za Djevicu se može opisati kao period za oporavak vitalnosti. Naravno, takvu situaciju morate okrenuti u svoju korist, pogotovo što skladni uticaj planeta predviđa mnogo prilika. Nažalost Merkur, koji se ponaša kao vladar i pokretač znaka Djevice, zauzeće kardinalnu poziciju u odnosu na Sunce, koje će u tekućem periodu dominirati na nebu. To znači da ne treba očekivati nikakvu pomoć izvana, iako ona Djevici vjerovatno neće ni trebati, jer će sve biti prilično dobro. Preporučuje se da postupate agresivno, ali pažljivo, izbjegavajući nepotrebne rizike. Sada je najvažnije da pravovremeno uložite napore, a da ne trošite resurse. U redu je ako vam se čini da ste dosta uspješni i da se možete malo opustiti, ali imajte ovo na umu: što više uložite u svoje trenutne projekte i što manje izgubite energije, to će vam 2019. godina biti uspješnija. U tom smislu, januar će postati temelj na kojem ćete nastaviti izgradnju.

Prva trećina januara 2019. godine Djevici neće donijeti mnogo vijesti ili mnogo događaja. Pojava životnih promjena uglavnom će se ticati same Djevice. Neko će shvatiti da ne radi ono što zaista želi i šta zapravo želi; neko će donijeti važnu odluku u sferi ličnog života: neko će uroniti u introspekciju. Treća opcija ima najmanje smisla, jer ovaj mjesec baš i nije pogodan za detaljno planiranje ili razmišljanje. Treba da djelujete, inače zbog nepovoljne lokacije Merkura, kratka pauza može brzo da se pretvori u stagnaciju na svim frontovima. Istovremeno, početkom januara je bolje da se fokusirate na lični život; u bliskoj budućnosti može se desiti nešto važno.

Sredina januara 2019. godine Djevici će biti dinamičniji i sadržajniji period u odnosu na početak mjeseca. Ovdje možete postepeno preusmjeriti pažnju na svoj profesionalni život i ne treba se plašiti velikih promjena. Odmaraćete se kasnije. U ovom periodu je važno da se na trenutak zaustavite, kada vas intuicija izazove da razmislite dvaput, tako da ako budete poslani na poslovni put na koji vam se uopšte ne ide, onda je bolje da poslušate svoju intuiciju. Ovo može biti vaša šansa da nešto drastično promijenite. Tokom ovog perioda možete sebi dozvoliti malo rizika, ali budite uvjereni da su vam akcije uvijek podržane preciznom računicom. Preporučuje se da budete pažljivi sa novim poznanicima, ali ni da ne budete zatvoreni za formiranje odnosa, bez obzira na situaciju – značajan aspekt sredine januara je vaša sposobnost da se povežete sa ljudima i da imate koristi od tih poznanstava.

Posljednja trećina januara 2019. godine vjerovatno će biti najkritičnija faza mjeseca za Djevicu. U ovom periodu se mogu desiti važni događaji, ali morate biti spremni na sve. Djevica sada mora aktivno raditi i na poslu i svom privatnom životu. Ne treba da se plašite naizgled negativnih promjena, već ih trebate posmatrati kao potencijalno dobre mogućnosti. Dakle, ima smisla ne opuštati se ili sklupčati ispod deke sa šoljom kafe u ruci. Bukvalno u svako doba se može desiti telefonski poziv, a okolnosti će od vas zahtijevati brz odgovor. Ovo je aktivan period i ovdje dolazi do izražaja vrijeme reakcije. Na poslu ne treba da izbjegavate promjene, a oni koji imaju sopstveni biznis ne bi trebalo da se zaustave na onome što je ranije postignuto, već umjesto toga postavite ciljeve što je moguće na više. Krajem mjeseca situacija se može nestabilno razvijati, ali početkom sljedeće faze sve će se izjednačiti. Svaka nestabilnost će biti kratkotrajna i najvažnije je da sve držite pod kontrolom, pogotovo što vam to neće biti teško.