Horoskop za Bika za januar 2019. godine

Za Bika će januar 2019. godine, koji je pod povoljnim uticajem planetarnih aspekata, biti posebno uspješan za profesionalne aktivnosti. Tokom ovog perioda Zemlja će početi da preuzima dominantan položaj u odnosu na Bika i moći će potisnuti svu negativnu energiju koju potencijalno emituje Mjesec. Kao rezultat toga Bik treba očekivati snažno povećanje fizičke snage i entuzijazma. Teškoće mogu ležati u činjenici da nećete odmah shvatiti gdje prvo da primjenite svoju rastuću energiju. Horoskop preporučuje da odlučite što je brže moguće, jer će vam ovo omogućiti da izaberete najpovoljniju poziciju sa obećavajućim finansijskim uspjehom. Sve to ne znači da će se Bik angažovati samo za sebe, a ne za svoje najbliže. Naprotiv, bićete potrebni bližoj porodici, a ovdje morate učiniti sve da budete sigurni da su ljudi oko vas sretni. Prvo, zato što će Bik imati tu sposobnost da to omogući, a drugo, zato što će ovog mjeseca predstavnici vašeg znaka imati posebno snažan uticaj na one oko sebe.

Prvi dio januara 2019. godine uspješno će se razvijati za znak Bika samo zato što u ovom trenutku možete imati sreće sa finansijama. Takođe su moguće dramatične promjene na radnom mjestu, prvenstveno onima koji rade unutar organizacija. Biku koji ima sopstveni biznis je bolje da nešto novo uvode potupno i indirektno, ali uzimajući u obzir savjet zvijezda, morate reagovati bez obzira na sve i ne provoditi previše vremena razmišljajući. Početak mjeseca je vrijeme za akciju, a ne za razmišljanje. Ako ovu temu uzmete kao osnovu za svoje ponašanje, onda možete ostvariti značajan uspjeh u ljubavi. Iako se ovo područje može u potpunosti razviti malo kasnije, sada možete postaviti osnove za uspjeh. Na primjer, možete nešto naučiti o preferencijama subjekta svog interesovanja od njegovog ili njenog najboljeg prijatelja. Ovdje neće biti pogrešnih opcija, ali može biti nekih ishitrenih.

Sredina januara 2019. godine donijeće Biku nešto fundamentalno novo. Promjene koje su se dogodile početkom mjeseca neće se razlikovati od promjena iz sredine perioda u obimu, već dubinom. Vjerovatno će mnogi predstavnici Bika nešto iznenada shvatiti. Postoje velike šanse da ćete, na neočekivanost svoje okoline, postati svjesni pozadine nekih dešavanja koja ultimativno rade protiv vas. To ne znači da će se raditi o zavjerama, ali sa tim novim saznanjem nećete doći u tešku situaciju i mnogo brže ćete postići uspjeh. Krivac će biti kažnjen, ali nećete ga vi kazniti, pa zato nemojte sve uzimati srcu ili uzimati ulogu razbješnjenog krvnika. Finansijska sfera će biti stabilna, kao i vaš ljubavni život, čija će aktivnost zavisiti od akcija i odluka donešenih početkom mjeseca. Sredinom januara vam se preporučuje da pazite na svoje zdravlje.

Posljednja trećina januara 2019. godine će vam biti najinteresantnija. Sa jedne strane dosegnućete vrhunac svoje produktivnosti i akcije iz radnog života će početi da donose prve plodove. Važno je da brzo počistite otpatke, naročito u svom ličnom životu. Ako imate bilo kakvih problema ili neriješenih sukoba sa ljudima koji su vam važni, odmah ih pozovite da razgovarate i sve razjasnite, inače Pluton – koji nije naklonjen vašem znaku – može iskoristiti ovu situaciju da vas spriječi od postizanja željenog cilja. To nije činjenica, već samo upozorenje, koje je lako poslušati, kako bi bio zagarantovan nedostatak negativnih posljedica. Do kraja januara još jednom obratite pažnju na svoje voljene – nekome će možda trebati vaša pomoć. Ovo je pozitivan period i što više topline sada pružite drugima, to će vam biti uspješnije sljedeće faze astrološkog perioda.