DJEVICA – Godišnji horoskop za 2018. godinu

Za Djevice ova godina može biti prekretnica, kada se radi o romantici. Za one koji su već u vezi, može vam biti teže da volite osobu pored sebe, zbog ograničenja koja vam postavlja. Druga strana te situacije je da, ako možete to izdržati, bićete značajno nagrađeni u ovoj uniji. Djevice koje nisu u vezi mogu naići na potencijalne kandidate koji su stariji ili mudriji ili na boljem društvenom položaju od vas.

Kako Neptun nastavlja da putuje kroz vaš sektor partnerstva, on sve pomalo razvodnjava i možda se nećete osjećati sigurno sa svojim partnerom. Ovo je osjećaj koji vas prati već neko vrijeme, a kombinacija Saturna i Neptuna koja će pokrenuti romansu će biti prihvatljivija i sve će vam postati jasnije.

Tokom ove godine možete veoma proširiti svoje znanje. Može se ostvariti napredak u učenju i obrazovanju ili čak neki kurs, kako biste zadovoljili svoje interesovanje.

Djevicom vlada Merkur. Ove godine ćete se morati tri puta povući i sagledati svoj život. Ova procjena će obuhvatiti tri oblasti vašeg života koje sadrže sljedeće: koliko vam podrške pruža porodica, koliko vam drugi pomažu i kako možete sebi pomoći. Uopšteno govoreći, tema ovog je da prepoznate one koji vas podržavaju i da ih ne uzimate zdravo za gotovo. Ako ste previše tražili i uzimali od drugih ljudi, ove godine ćete imati priliku da sve ispravite i popravite te posebne odnose.

Uzbudljiva planeta Uran se seli u vašu zonu filozofije i putovanja 15. maja. Ovo će vjerovatno dovoditi do neočekivanih putovanja u narednih nekoliko godina. Čak će i planovi koje napravite za izlet biti osujećeni i trebate putovati bez opterećenja sa prtljagom.

Nova godina započinje sa fokusom na svoje korijene i mjesto gdje ste rođeni. Možete se zainteresovati za porodičnu istoriju i proučavati svoje porodično stablo. Ovo istraživanje će biti pokrenuto sezonskim događajima iz kraja prethodne godine.

Od 19. februara, pa naredne četiri sedmice, dobar je period za Djevice i njihova partnerstva. Ako je vaša veza postala ozbiljna, onda možete da razmislite o romantičnom gestu i početku zajedničkog života. Sada stvarajte bilo kakva poslovna partnerstva i potpisujte sve papire. Neka vrsta javnog obavještenja će se dogoditi u maju. Ako planirate sa se kanije vjenčate, takođe napravite predbračni ugovor.

Od 23. marta do 15. aprila ćete mnogo raditi. Dnevni zadaci koje ste sebi postavili bi se trebali fokusirati na preuređenju onoga što je ranije urađeno. Umjesto da započinjete nešto novo, vratite se unazad i pregledajte sav svoj rad i detaljno provjerite podatke. Brojevi vas mogu zbuniti.

Kiron ulazi u zonu “tuđeg novca” 24. aprila. Ovo će biti početak oporavljanja od finansijskih problema. Možda imate previše dugova i sada možete vidjeti pravu vrijednost vraćanja dugova onima koji su sve činili za vas. Čak se može desiti da se vi zadužite da biste pomogli nekome ko je u istoj situaciji poput vas. Ovo može biti malo nestabilan period, dok ne vratite svoje pozajmice.

Od 22. maja, pa nadalje je period kada Djevice trebaju da započnu svoj biznis. Ako ste imali ideju da izađete u javnost sa nečim što ste radili u slobodno vrijeme ili u garaži kao hobi, onda je trenutak da pokažete to ostatku svijeta.

Timske i grupne aktivnosti će biti u centru pažnje od 21. juna. Sve što se bude činilo grupno će vam sada biti korisno i ne morate biti sami na svijetu u tom periodu. Saznajte ko je na vašoj strani i uživajte sa tim ljudima.

Od 26. jula, tokom drugog retrogradnog perioda Merkura, možete imati neke sumnje u svoje sposobnosti. Možete noću biti budni i provoditi sate razmišljajući, planirajući šta ćete reći i kako da pokrenete razgovore. Ako možete, izbjegavajte komunikaciju i ne prihvatajte ničije savjete. Doći će vrijeme da kažete svoje mišljenje, ali to nije sada. Zapišite sve i pogledajte to poslije 19. avgusta kada budete sposobni da jasno razmišljate.

Vaš znak je u centru pažnje 24. avgusta, a i vi takođe. Nije vam lako biti na ovakvom mjestu, ali izdržaćete. Možda ste htjeli da se zauzmete za sebe, a sada je trenutak za to. Ako želite na nešto stavljati svoje ime, onda sačekajte do 7. septembra kada se i Merkur pridruži zabavi.

Zaradićete dosta novca poslije 23. septembra, kada Sunce obasja vašu zonu prikupljanja dohotka. Iskoristite ovaj period za pregovore o bolje plaćenim satima i drugim fiskalnim prednostima, kao što je plaćeni godišnji odmor.

Kako godina odmiče, možete biti relevantniji u svojoj zajednici i uticati na svoje lokalno susjedstvo. Poslije 23. oktobra, planete vam nude mogućnost da stupite u kontakt sa svim ljudima koji žive i rade u blizini. To može imati značaja za samo pojedine Djevice.

Dani i sedmice poslije 23. novembra su najbolji da uživate u vremenu provedenom sa svojom porodicom. Uzmite slobodno nekoliko popodneva i budite sa njima. Vaši roditelji i ostali stvarno žele samo malo vašeg vremena i sada im to možete pružiti.

Od 17. novembra do 2. decembra Merkur je opet retrogradan i ovaj put se morate fokusirati na osnove svog života. To znači vratiti se tamo gdje ste rođeni i ukazati poštovanje onima koji su bili tu za vas i mnogo toga učinili za vas. Vrijeme je da shvatite da ne biste postali ono što jeste danas da nije bilo tih ljudi koji su vam pomagali.

Od 28. novembra ćete imati priliku da pronađete novu ljubav ili samo flert. Vjerovatno ćete držati u zagrljaju lijepu osobu u novogodišnjoj večeri.
Ljubav

Ako ste Djevica, onda je vaš izbor partnera veoma različit nego kod većine ljudi. Želite naći nekoga ko je promišljen i ugledan. Ako neko ima reputaciju ili privlači pažnju ili je ozloglašen u bilo kojem obliku, takva osoba nema šanse kod vas. Djevica, kao praktičan znak, nije sklona da bira starije partnere ili one koji nisu nezavisni.

Krajem 2017. godine, teška planeta Saturn ulazi u vaš sektor romense, a to bi moglo otežavati viđanje sa nekim ili pronalaženje osobe koju ćete voljeti. Kroz ovo se najlakše prolazi, ako imate razumijevanja i usmeravajući svoja ljubavna očekivanja u stvarnost. Veće su šanse da ćete izabrati ozbiljnu osobu i provesti dosta vremena u upoznavanju, a ne samo međusobno flertovanje.

Pažljivo biranje će biti najbolji način na koji bi se Djevica trebala baviti kada je u pitanju romansa, osim tokom povećanja energije, jer Mars stimuliše vaš ljubavni život od sredine marta do sredine maja, što vam pruža potencijal za romantične susrete. Romantičnih prilika može biti mnogo i mogu biti česte i može se desiti da idete od jedne do druge osobe i da ne možete izabrati, a to može biti problem. Ali sada ni nema potrebe da izaberete samo jednu osobu, jer će vas planetarna energija tjerati naprijed u vašu romantičnu potjeru, sve dok ne pronađete pravu osobu. Ovo nije trenutak da se zadovoljite sa drugim mjestom, jer želite nagradu broj jedan. Sposobni ste i spremni da se nadmećete za pravo da se viđate sa nekim posebnim.

Sunce osvjetljava vaše područje romanse od 1. do 21. januara. Godina započinje sa fokusaom na ljubav. Odvojite vremena da budete sa svojim partnerom i dozvolite da vam toplota Sunca obasja srca. Izlazite i provodite dane na suncu ili hodajte parkom.

Tajnovita planeta Pluton je i dalje u vašoj ljubavnoj zoni i ove godine, a tu je već nekoliko godina. Ova pozicija nagovještava da imate tajnu ljubavnu vezu. Može se jednostavno raditi o tome da gledate nekoga iz daleka i ne radite ništa drugo po tom pitanju ili ćete se sjetiti davne ljubavi. To bi mogao biti neko ko nije više među živima, a i dalje vam jako puno znači. U svakom slučaju, to sada ne pomaže vašoj situaciji. Prihvatite činjenicu da neke ljubavi nestanu i one se mogu njegovati u sjećanju, ali se ne mogu vratiti u život.

Mars ponovo podstiče vašu ljubav da cvjeta od sredine septembra do sredine novembra i ovo može biti pravo vrijeme da se zaljubite. Budite spremni da istupite i objavite svoja osjećanja nekome posebnom. Nemojte oklijevati, jer je došao vaš trenutak.

Sunce ponovo obasjava vašu romantičnu zonu od 22. decembra do kraja godine. Ovaj poseban period podržava sreću u ljubavnom životu za Djevicu. Neka osoba koju volite zna kako se osjećate i budite nježni sa njenom ljubavlju. Sada ćete biti dobrodošli u rukama svog partnera.

Jednom kada Djevica postane zainteresovana za nekoga i kad sve postane ozbiljnije, situacija se na neki način promijeni. Stvarno morate koristiti svoju intuiciju da vam pomogne da odlučite o tome koga biste trebali izabrati za svog životnog partnera. Bez obzira na to kako izgleda realnost, ako vam mali glas u glavi govori da je to ta osoba, onda mu vjerujte. Uvijek vejrujte svojim instinktima kada je riječ o ljubavi.

Ljubavna planeta ulazi u vašu partnersku zonu od 11. februara do 7. marta, donoseći vam osjećanja ljubavi i zajedništva. Nekoliko sedmica kasnije i dalje je povoljan period od 19. februara do 21. marta i ovo je trenutak da se pokrenete i vežete čvor.

Vaša partnerska planeta je Neptun i on je već pozicioniran u vašoj zoni braka. Doživjeli ste nekoliko godina konfuzije u vezi sa prirodom svojih odnosa i možda je bilo perioda kada ste osjećali da vam sve klizi iz ruku. Čuvajte srce, jer planeta osjetljivosti i iluzije može igrati trikove sa vama. Stvarnost je vjerovatno takva da vaš partner ne obraća dovoljno pažnje i zbog toga se možete osjećati zapostavljenim. Kažite nešto i smislite zajedničke planove. Ako samo sve ostavite onakvim kakvo jeste i nadate se najboljem, možete izgubiti. Budite proaktivni i pronađite put iz magle u svom braku i stvarajte dobre stvari u duhu Neptuna – kao što su zajedničke fotografije i video snimci zabavnih vremena.

Krajem godine od 15. novembra mars će ući u vašu zonu ljubavnih odnosa i ponovo stvoriti varnice. Iskoristite svaki trenutak da vratite svoju vezu na put i pravac kojim želite da se kreće.

Može doći do tenzija u vašoj ozbiljnoj vezi ili braku na Saturnovim prelomnim tačkama oko sredine aprila i oko 10. jula, kao i sedmica prije i poslije ovih datuma. U ovim trenucima možete osjećati potrebu da odustanete ili ponovo pregovarate o uslovima vaše veze. Ovo je dobar trenutak za obnavljanje zavjeta kako biste se ponovo fokusirali jedno na drugo.

Izbjegavajte drastične promjene kada Venera bide u teškoj poziciji od 5. do 16. novembra, jer za brakove i ljubav stvari sada neće ići glatko. Ovo je slučaj kod svih znakova.

Kada vaša planeta braka – Neptun, zaustavi kretanje, vi takođe morate pauzirati. Ovo se dešava oko 18. juna do 25. novembra. U ovom periodu usporite i pričekajte, a zatim ponovo izgradite svoju intimnost i vezu. Svaki brak koji je osjetio Neptunov uticaj može da potvrdi činjenicu da ljubav dođe i ode i da je stvar u tome da preživite negativnosti, kako biste mogli uživati u njenoj prednosti.
Uticaj boja na vaš znak tokom 2018. godine

Merkur je vladajuća planeta znaka Djevice. Njegovo stanje, dok se bude kretao kroz zodijak 2018. godine će se mijenjati, tako da će se suptilno mijenjati i boje za ljude rođene u ovom znaku. Boja Djevice je zelena i boje koje možete inače vidjeti na uniformama, kao što je bež, smeđa, siva i tamno plava.

Merkur započinje godinu u Strijelcu i tu ostaje do 11. januara, kada ulazi u znak Jarca. Nosite zelenu, sa kraljevski plavom i kraljevski ljubičastom bojom. Sada pronađite ljude i stvari koje vas zanimaju i saznajte više o tome. Znate da imate podršku ljudi koje već poznajete.

Merkur ulazi u Vodoliju 31. januara. Nosite zelenu i električno plavu boju. Kao da do sada niste bili dovoljno zauzeti, radićete punom parom. Možete se malo potruditi, a u isto vrijeme izgraditi dobru poslovnu etiku. Možete razmišljati o načinu da se razdrmate i poboljšate svoju rutinu i navike.

Merkur ulazi u znak Ribe 18. februara, a to je za njega štetno. Merkur nije sretan u Ribama, jer taj znak je suprotan Djevici. Nosite zelenu, vodene i morski zelene nijanse sada. Ovo je teško vrijeme i možda ćete biti frustrirani. Bilježite sve i dajte sebi vremena da sagledate detalje, kako biste bolje podnosili sve kada Merkur nastavi dalje.

Merkur ulazi u Ovna 6. marta u produženom boravku u trajanju od dva mjeseca zbog svog očiglednog nazadovanja. Sada nosite zeleno i crveno. Uobičajeno nosimo tu kombinaciju samo kad su zimski praznici, tako da ćete morati biti kreativni sa ovim spojem. To je tako, osim ako ne želite da izgledate kao vilenjak na odmoru. Za Djevice će ovo biti period za ljubavnu vezu i da saznaju šta je u redu, a šta nije. Neko vas može iskušavati izvan vaše veze. Sada može biti stresa u vašoj primarnoj vezi. Pošto će Merkur biti retrogradan ovdje u Ovnu, nećete znati sve detalje dok on kasnije ne postane direktan. Nemojte donositi ishitrene odluke.

Merkur je retrogradno stacioniran u Ovnvu 23. marta. Ono o čemu ste diskutovali proteklih nekoliko dana, ponovo će izaći na površinu. Možete misliti da je to završeno, ali još toga treba da dođe. Tokom ovog vremena nosite tamije zelene i crvene nijanse.

Merkur konačno prestaje sa kretanjem unazad 15. aprila i počinje se kretati direktno u Ovnu. Vratiće se jasnoća i ugledaćete put pred sobom.

Merkur konačno izlazi iz Ovna i ulazi u znak Bika 13. maja. Ovo je period da proširite svoje horizonte i razmotrite o širem svijetu. Dodajte malo roze i bijele u svoju garderobu i osvježite svoju zelenu boju.

Srećom, 29. maja, Merkur ulazi u Blizance, svoj drugi znak. Ovo je fantastična pozicija za Merkura i Djevicu. Vaše boje su svijetlo zelena i žuta. Sada je Djevicama poboljšana konstantna kontaktna energija, jer je ovo vaš sektor karijere i može se postići mnogo dogovora. Ovaj period je skroz posvećen kontaktima i potpisivanju ugovora ili drugim poslovnim odlukama.

Brzi Merkur prolazi kroz vodeni znak Raka 12. juna na brzinu. Utišajte svoju zelenu sa više vodenim bojama i kombinujte je sa srebrnom i svijetlo plavom bojom. Družite se sa prijateljima i saradnicima i budite dio tima. Govorite u tuđe ime i izrazite svoje mišljenje pouzdano.

Merkur ulazi u Lava 29. juna. Dodajte zlatnu i narandžastu boju svojoj odjeći. Ovo je sporiji period za Djevice, a možete provoditi vrijeme u refleksiji i projektima da vidite jeste li na pravom putu. Sada će biti dobro pisati dnevnik, ne samo zbog ideja koje naviru ispod površine, već i da dokumentujete svoje putovanje kroz život.

Merkur po drugi put postaje retrogradan ove godine 26. jula u znaku Lava. Sada nosite lovački zelenu i nijanse senfa. Ovo je vrijeme za odmor i opuštanje i šansa da napunite svoje baterije. Samo pustite da sve bude onako kako jeste. Meditirajte i očistite svoj um i tijelo.

Merkur, još uvijek u Lavu, zaustavlja se 19. avgusta i ponovo se počinje kretati naprijed. Sada ćete moći vidjeti neku svjetlost i, ako je moguće, provedite vrijeme odmarajući se na suncu (ponesite suncobran). Spremite se za energiju sljedeće faze.

Merkur se vraća u svoj matični znak Djevice 6. septembra. Sada su boje za vas zelena, mornarsko plava, bež, žuto zelena i siva. Međutim, sada će dobro funkcionisati i sve nijanse lišća. Ovo je snažan period za ljude rođene u ovom znaku. Vaša planeta izvodi vrhunski performans za vas.

Merkur ulazi u Vagu 22. septembra. Sada su najbolje nijanse zelene, roze, boje lavande i plave. Ovo je dobar period da se fokusirate na svoj novac, svoje vještine i talente. Šta još možete učiniti da ih unaprijedite?

Od 10. oktobra do kraja mjeseca, Merkur prolazi kroz Škorpiju. Dobitna kombinacija boja će sada biti intenzivna zelena, sa crnom, tamno crvenom i purpurno crvenom bojom. Sada možete izaći u svoju zajednicu i provesti neko vrijeme u razgovorima o lokalnim pitanjima. Sada možete i naći bolje opcije za lokalni prevoz.

Merkur ulazi u znak Strijelca 31. oktobra, znak izazova, i ostaje tu do novogodišnje večeri, zbog dugog retrogradnog perioda. Nosite zelenu sa plavom i ljubičastom. Sada vam mogu postati važni vaši korijeni i naslijeđe i možete biti više zainteresovani za svoje porijeklo.

Merkur se ponovo okreće i počinje se kretati unazad 17. novembra, ovog puta u Strijelcu. Sada boje postaju tamnije, kao zelena poput bora, teksas plave, tamne mornarsko plave i boje šljive. Ovo je vrijeme za zabavu i zabavne aktivnosti u kojima ništa nije ozbiljno, ali je sve jednostavno.

Kasnije u godini, 1. decembra, Merkur ponovo ulazi u Škorpiju na dvanaest dana. Merkur čini krajnju promjenu smjera 6. decembra, za godinu dana. Sada se vratite boji mahovine, crnoj i tamno crvenoj. Rođaci i oni koji su vam vršnjaci u porodici mogu biti pouzdani izvori informacija.

Merkur ponovo dolazi u znak Strijelca, svoj nepovoljan znak, 12. decembra. Boje su sada zelena i plava. Dom će vam biti rajsko mjesto u ovo zauzeto vrijeme. Uživajte u porodičnim okupljanjima i održavajte razgovore veselima da preživite ovu sezonu. Ako se ne možete sa svakim vidjeti lično, napišite im čestitku, da znaju da mislite na njih.
Karijera

Godine 2018., Djevica, kao i ostali znakovi zodijaka, može u potpunosti računati na unapređenje. Međutim, odmah biste se trebali pripremiti na činjenicu da ćete morati raditi kako treba. Neće biti nikakve sreće, nikakve pomoći izvana, iako su predstavnici ovog znaka obično stvarno sretni kada je u pitanju pozitivna i sudbonosna slučajnost. Međutim, sada će sve biti drugačije i ne može se reći da nemate dovoljno snage ili talenta da se pokrenete. Imate svega dovoljno, ali ćete se morati prisjetiti davno zaboravljene vještine, a u budućnosti to će biti čak i vrlo pozitivno, jer će vam omogućiti dostizanje novih visina. Važna stvar u ovom pogledu jeste da ne dopustite sebi da pređete imaginarnu granicu, onu koja razdvaja zdrave ambicije od sebičnosti i narcističkih trendova. Ovo je veoma važno, jer sada ništa ne može stati između vas i pozicija koje priželjkujete. Sa druge strane, u stvarnosti to čak ni ne predstavlja poseban problem i neće se biti teško nositi sa tim.

Na žalost, mnoge Djevice sada neće biti dovoljno cijenjene. Radićete i ne samo da ćete obaviti posao, nego ćete i prevazići svaki plan. Međutim, mnogi čak ne mogu očekivati ni jednostavnu pohvalu od uprave, a da ne spominjemo finansijske bonuse ili bolje radno mjesto. U tom pogledu je važno da ne stajete – ako sklonite ruke sa posla, bukvalno ćete iskliznuti. Međutim, ako nastavite dalje, sve će se definitivno stabilizovati i povremeno ćete biti podsjećeni na sva svoja dostignuća. Pored toga, vrijedi istaknuti da će sada sve prepreke koje vidite na svom putu izgledati prevelike. Ovo je problem, jer Djevice često same sebe ometaju sopstvenim mislima, što je pogrešno i previše surovo. Nadajte se najboljem i nemojte se pripremati na najgore, jer takva taktika vjerovatno neće biti produktivna. Bilo bi bolje da samo ostanete takvi kakvi jeste i pomjerate se pravcem koji vam je dodijeljen, ne dozvoljavajući da vas zaustavljaju sumnje. Ovo će biti odlično vrijeme, iako će biti izazova. Sama godina će vam definitivno pomoći, ako budete iskreni. Ako su intrige vaša sudbina (što je ponekad slučaj sa Djevicom), nemojte nikome vjerovati i oslanjajte se samo na sebe.
Finansije

Ove godine ćete se morati jako potruditi da biste sebi i svojoj porodici obezbijedili dostojanstven život. To jest, ne može se reći da, ako budete radili koliko i ranije, neće biti pomaka. Trenutna situacija će samo zahtijevati više rada. Zahtjevi će vjerovatno porasti, možda ćete odlučiti da pokrenete biznis ili će u vašu porodicu stići pojačanje. Ne morate da se plašite ovog trenda, jer je Djevica prilično vrijedan znak – savladaćete sve poteškoće. Ali, ako ste u situaciji da pomažete svojoj porodici, još jedan problem bi mogao da vas uznemiruje. Vaš trud se neće cijeniti onoliko koliko ste zaslužili. Ne samo vaši nadređeni na poslu, već i oni oko vas, uključujući vašu porodicu. Sa praktične strane, u tome neće biti ničega negativnog, problemi su čisto u emocionalnom domenu. Na koji način ćete se sa tim nositi, na vama je da odlučite. Međutim, uzmite u obzir činjenicu da će ovo biti samo privremeno.

Osim toga, ako se pojave poteškoće i ako se u krajnjem smislu mogu nazvati ozbiljnim, one vas neće učiniti slabijim. Naprotiv, takvi aspekti će vas dobro pripremiti za buduća dostignuća. Činjenica je da na kraju godine morate doći do neke važne tačke u svom životu. Naravno, govorimo o čisto finansijskom aspetku. To bi moglo biti bilo šta, čak biste mogli dobiti i neko nasljedstvo. Teškoća se može nalaziti u činjenici da možda nećete moći odmah da se orijentišete i možda nećete znati šta da radite sa dodatnim prihodom. S druge strane, ne morate biti posebno zabrinuti, ako se ne desi ništa slično. Samo se trudite da uživate i trudite se da osigurate da vam posao stvarno donosi zadovoljstvo. Uostalom, Djevica je jedinstven znak i ne postoje životni problemi koji vas mogu slomiti, samo nedostatak osnovne udobnosti. Tome morate posvetiti posebnu pažnju u drugoj polovini godine.
Zdravlje

Početkom 2018. godine, predstavnici horoskopskog znaka Djevice će bukvalno zaboraviti na probleme sa zdravljem koji su ih već dugo zabrinjavali. Naravno, to neće trajati zauvijek i već bi nešto bi ponovo moglo poći po zlu krajem proljeća, ali imaćete dobru pauzu tokom koje ćete moći razmišljati o čemu god želite, a ne samo o bolesti. Ovo će vjerovatno biti jedan od najboljih perioda godine, a još i više od toga, sada ćete moći da postavite trajnu osnovu, tako da kasnije više nećete susretati te već poznate probleme. I ne brinite se, ako ne uspijete odmah da shvatite u čemu je vaš najveći problem. Sve će se noramlizovati, samo vam treba vremena, a što se toga tiče, ove godine neće biti razloga za žurbu.

Ove godine vam prejedanje ili neuhranjenost mogu postati zaista ozbiljan problem. U tom pogledu budite posebno pažljivi, u protivnom bi mogli nastati problemi sa crijevima. Generalno, ova godina će biti dobra da iznenada počnete sa dijetom. Ovo se ne odnosi samo na žensku populaciju. Muškarci bi takođe trebali poraditi na prehrani, a rezultat toga će biti značajno poboljšanje vitalnih znakova. Takođe se potrudite da obraćate pažnju na svoje emocionalno stanje, jer je ovo konceptualno važan aspekt koji može uticati na vaše zdravlje na najdirektniji način. Sada ne smijete uznemiravati situaciju ili tolerisati depresivno stanje. Nije bitno na koji način se borite sa ovim problemom, strogo gledajući, niste ograničeni na svoje metode, važna stvar je da ne izazivate stresne situacije. Pored toga, kao i mnogi drugi znakovi, ove godine imate odličnu priliku da učinite nešto ozbiljnim i dugotrajnim. Ono na šta mislimo je sport, jer će vam omogućiti da poboljšate svoje zdravlje, a ono ima potencijal da postigne značajne rezultate.
Objavi komentar

E-mail adresa ostaje anonimna. Polja sa zvjezdicom su obavezna.