BLIZANCI – Godišnji horoskop za 2018. godinu

Pošto dvije teške planete, Pluton i Saturn prolaze kroz vašu tajnu zonu ove godine, mogli biste biti primorani da potražite neku vrstu podrške u svom životu. Ovo je godina kada ostali treba da glasaju za vas i pruže vam podršku. Dobri investitori će vas primjetiti ove godine i, ako to odgovara vašim planovima, možete zaraditi više novca.

Vaša karijera je i dalje promjenjiva. Neptun donosi snažnu umjetničku i muzičku atmosferu. Ako ste naklonjeni tome, na neki način ćete moći da promovišete svoje poslovanje ili karijeru, kroz video, slike ili zvuk.

Blizanci će osjetiti efekte tri retrogradna ciklusa Merkura ove godine, uglavnom u vatrenim znakovima, što će uticati na vaš novac, posao i sektor karijere. To znači da ćete ove godine imati trenutke kada iznova procjenjujete svoju karijeru i ono što pokušavate da postignete kroz svoje svakodnevne akcije i ono što zapravo radite i način na koji zarađujete.

Ove godine će vaš posao porasti, jer Jupiter prolazi kroz vaš svakodnevni sektor i donosi vam pozitivne stvari, ako ne i još više zadataka i projekata koje ćete sretno prihvatiti. Pripazite na prekomjerni rad na poslu.

Uran ulazi u vašu zonu samoće 15. maja, a to će stimulisti vašu zonu mira. Biće više uzbuđenja, ali na duhovnom nivou. Možda ćete uroniti u okultne ili će vas privući meditacija kao praksa.

Krajem novembra Jupiter ulazi u vašu zonu ozbiljnih veza, a to će vam donijeti ponude za brak i obećanja i to ne samo krajem ove godine, već i 2019. Stric ili ujak vas može upoznati sa nekim posebnim, tako da znate šta vas čeka.

Centar pažnje je 19. februara na vašoj karijeri i ugledu, pa se pobrinite da blistate i budete pošteni. Šta god da uradite u naredne četiri nedjelje biće sa vama do kraja godine. Bilo kakva ozloglašenost vam neće odgovarati u ovom trenutku, pa se pazite tračeva ili ogovaranja. Ovo je dobar period da promovišete biznis ili da stavite svoje prospekte ispred šefa. Iskažite se i stojte uspravno.

Od 23. marta do 15. aprila Merkur je retrogradan u vašoj jedanaestoj kući. To može ukazivati na kašnjenja i otkazivanja sastanaka. Bilo kakva grupa kojoj pripadate neće moći da napreduje. Datumi i vrijeme događaja će biti promijenjeni ili odloženi. Poslije toga će se promijeniti vaš društveni krug, jer Kiron ulazi u vaš sektor prijateljstva 24. aprila. Možete očekivati da ćete privlačiti prijatelje kojima je potrebna vaša pomoć ili one kojima stvarno možete pomoći na neki način. Bliski saradnici će se vjerovatno oslanjati na vas i od vas tražiti uputstva.

Sunce obasjava vaš znak 22. maja, a to je signal da istupite i zablistate. Ispričajte drugima svoje stvarne priče. Ovog mjeseca će biti dobra ideja da dokumentujete svoje putovanje i način na koji ste stigli do mjesta gdje ste danas. Drugi žele da vas upoznaju, pa budite autentični i iskreni.

Mladi Mjesec će vam postaviti pozornicu 13. juna da započnete nove projekte ili da čak izmjenite nešto na sebi ili u sebi. Provjerite lično sve svoje zapisane podatke i pobrinite se da su činjenice ispravne. Budete li se koristili ikakvim lažima ili neistinama u ovom momentu, to će vas pratiti cijele godine.

Pomračenje Sunca 13. jula je u vašoj finansijskoj oblasti i donosi vam novi monetarni početak. Planirajte budžet da upravljate onim što imate i razmotrite načine da zaradite više. Rasprodajte ono što vam više ne treba i pretvorite neželjenu robu u gotovinu. Ovo je mjesec za povećanje plate i štednju novca. Nije vrijeme za trošenje i pozajmljivanje. Možda biste mogli učiti djecu iz komšiluka matematiku ili obavljati neke druge aktivnosti koje doprinose zaradi u svom kraju.

Od 26. jula do 19. avgusta, vaša planeta se ponovo okreće, ali ovog puta na područje života koje se tiče braće, sestara i rodbine i može biti teško. To će takođe uticati na vaše putovanje na posao i možda ćete trebati alternativne aranžmane. Vikendi i ostala svakodnevna putovanja mogu uzrokovati kašnjenja i propuštene sastanke. Dajte sebi dovoljno vremena da dođete do mjesta na koje idete.

Nakon 23. septembra ćete biti sretni i željećete da provodite svoje vrijeme u slobodnim aktivnostima. To može uključivati izlaske, odlaske u bioskop, na predstave, događaje i galerije. Tokom većeg dijela mjeseca ćete biti skloni da život smatrate zabavnim.

Boje se razvedravaju dok Sunce zagrijava vaš svakodnevni životni prostor i počinjete da obraćate pažnju na male stvari. Ako budete spremni i uredni, dosta ćete se osmjehivati ovog mjeseca. Ako niste normalno organizovani, onda će vam ovaj period biti u najmanju ruku osvježavajući.

U periodu između 17. novembra do 6. decembra će doći do usporavanja u vašoj mirnoj zoni i sektoru zabave. Nastavite da planirate zabavne događaje, ali za to vrijeme nemojte organizovati nikakve zabave. Svaka rizična investicija će biti nepovoljna. Ako morate trgovati, odradite to na brzinu. Svako klađenje i kockanje će biti neproduktivno, pa izbjegavajte posjete kazinu.

Kada Jupiter uđe u vašu zonu odnosa, 8. novembra, vaša partnerstva će dobiti podsticaj. Ovo napredovanje će trajati dvanaest mjeseci i nudi vam puno prilika da pronađete srodnu dušu i da se skrasite. Na neki način možete imati previše udvarača odjednom. Obavezno izaberite perspektivnog partnera, a ne blistavog. Potreban vam je neko sa kim možete provesti ostatak života držeći se za ruke.

Nakon 23. novembra ćete se okrenuti svom životnom partneru, a ako ga nemate, aktivno ćete tragati za nekim koga ćete voljeti. Ovo je odličan početni period za vas da postanete par, a podržavaju ga Sunce i Jupiter.
Ljubav

Svi Blizanci se mogu osloniti na Veneru, planetu ljepote, jer donosi ljubav i harmoniju u njihove veze i potrage za ljubavlju. Vaš prvi flert će početi pod blagoslovom Venere. Jedina opasnost je ta što biste mogli odabrati osobu koja dobro izgleda, a ne onu koja vas je vrijedna.

Venera je vaša planeta romanse i ona će podržavati vaš ljubavni život od 7. avgusta do 10. septembra kada se lako možete zaljubiti. Ovo je period za Blizance kada trebaju uzeti ljubav tamo gdje je nađu. Nećete biti posebno izbirljivi i jednom kad prođete kroz početni sastanak, shvatićete da ljubav dolazi u mnogim oblicima.

Sunce donosi svoju energiju i od 23. septembra do 23. oktobra, a to vam daje svjetlost i život u vašoj romantičnoj strani. Izlazite tokom jutra i provodite vrijeme sa partnerom na dnevnom svjetlu dok je Sunce visoko. Večeri i noći se mogu provoditi kod kuće radeći zajedno mnoge stvari i planirajući sljedeći dnevni izlet. Na taj način možete uhvatiti energiju Sunca u svoju romansu i dodati je u svoj ljubavni život.

Venera, planeta ljubavi, još jednom vam stimuliše ljubavni život između 1. novembra i 16. novembra, ali ovog puta može biti ljubavnih izazova ili prepreka koje su joj na putu. Možda ćete se suočiti sa trećom osobom koja pokušava da vam se ubaci u život. Ovo će proći, ali može prouzrokovati štetu, ako vaš partner podlegne iskušenjima. Čak i ukradeni poljubac će biti štetan u ovom trenutku, a ako ste vi ta osoba koja je uvučena u intrigu sa nekim, znajte da čak i jednostavan gest u ovom trenutku može prouzrokovati totalno uništenje vašeg ljubavnog života. Budite iskreni i ostanite na kursu.

Biće boljih vibracija od 16. novembra do 3. decembra, jer Venera još jednom daruje svoju ljepootu i aromu vašoj ljubavnoj vezi. Ako je bilo problema u prve dvije sedmice novembra, ovo je vrijeme da popravite stvari prije nego što Venera ode početkom decembra. Može doći do uznemirujućih događaja, ali ako se zaista volite, ovaj put ćete preživjeti i kasnije postati jači u u svojoj ljubavi.

Kada se stvarno posvetite vezi, život vam se promijeni i vaše putovanje je upravo započelo. Dani koji započinju sa srodnom dušom će biti početak drugačije faze za vas. To se najviše tiče Blizanaca, jer najveća planeta, Jupiter, upravlja vašim stalnim odnosima. Jupiter će vam dati veličanstvenost i podsticaj u romansi. Ovo često pokazuje da ste bolje osobe kada ste zajedno, a ne kada ste razdvojeni. Ako se držite zajedno pod Jupiterom, to vam može pružiti energiju za velike stvari koje možete postići sa svojim partnerom.

Mars ulazi u vašu partnersku zonu 27. januara i ovo donosi uzbuđenje i energiju vašim odnosima. Ovo raspoloženje će se nastaviti do sredine marta. Bićete skloni da učestvujete u zajedničkim aktivnostima i da provodite više vremena sa svojim partnerom. Ovo je period za vanjske aktivnosti, kao što je planinarenje ili neki sport, a ne pasivne aktivnosti kao ležanje na plaži ili gledanje televizije. Ustanite i izađite napolje da uživate u životu.

Do kraja godine vaša veza će dobiti ogroman podsticaj, jer najveća planeta, Jupiter, nagrađuje vaš brak od 9. novembra, donoseći napredak i prilike za vjenčanja i ozbiljne veze. Trebali biste sačekati do 16. novembra, prije nego što se odlučite na važan korak. U narednih dvanaest mjeseci, kada će sreća i dobre stvari biti na strani vaše veze, to će biti fantastičan period za objavu zaruka, početak zajedničkog života ili vjenčanje. Ako ste već u braku, onda će se Jupiter fokusirati na beneficije toga što ste zajedno. Svijet može biti grubo i hladno mjesto, ali, u ovom trenutku ćete cijeniti prednosti toga što prolazite kroz život sa nekim posebnim pored sebe. Možda ste par koji ima više sreće kada ste zajedno.

Da bi dodalo još pozitivnih vibracija tome što ste zajedno, Sunce će dodati vašoj partnerskoj zoni energiju od 23. novembra do 22. decembra i to je najbolji period za vas da budete u vezi sa partnerom za cijelu godinu. Možete biti potpuno iskreni jedno prema drugom, dok se vaša ljubav razvija. Ijelo to vrijeme će se vaš život usmjeriti na partnera i nećete imati vremena za druge ljude i njihove zahtjeve. Iskoristite ovaj period da ojačate svoju vezu i u potpunosti istražite jedno drugo.

Izbjegavajte prekomjerne romantične geste između 9. marta i 11. jula, jer možete postati plijen toga da pratite prazne signale odanosti koji su samo za pokazivanje. Opasnost u tome je to što biste mogli obećavati nesebičnu ljubav, a zatim promijeniti mišljenje kasnije, nakon 11. jula, kada se vaša planeta ozbiljnih veza još jednom vraća u brzinu.

Očekujte preokret u svom ljubavnom životu od 5. oktobra do 16. novembra, kada je Venera, planeta ljubavi i ljubavnih veza, uzdržana. Ovo nije dobar period za većinu, ali je posebno težak za Blizance, jer je Venera vaša planeta romanse i zaljubljenosti. Ako se zaljubite u ovom trenutku, osjećanja će vam se kasnije promijeniti, a na isti način, ako osjetite da je ljubav nestala, mogli biste preispitati te ideje poslije 16. novembra. Poenta je da planetarna energija između ovih datuma donosi izazove za romansu i morate biti svjesni da nije sve onako kao što se čini.
Uticaj boja na vaš znak tokom 2018. godine

Boja Blizanaca je žuta. Nije baš boja koja se najlakše kombinuje u garderobi, osim ako niste profesionalni klovn ili vam je radna uniforma te boje. Držite se dodataka, ako vam nije ugodno da nosite odjeću tako svijetle boje.

Blizancima vlada Merkur, koji se brzo kreće kroz zodijak. Ove godine će brzo prolaziti kroz znakove, tako da će se boje vezane za Blizance mijenjati češće nego inače. Merkurova boja je zelena i vezana za šarene uzorke.

Merkur započinje godinu u Strijelcu, tako da možete smanjiti intenzitet boja i oblačite se u žuto, ljubičasto i kraljevski plavo. Provodite vrijeme sa prijatnim ljudima koji vas nasmijavaju. Možete biti pomalo zaboravni, ali ćete nasmijavati druge. Srećom će se i oni smijati sa vama.

Merkur ulazi u Jarca 11. januara i nosite žutu i crnu ili smeđu. Možete dobiti od nekoga pisanu ili verbalnu podršku. Ovo je dobar period da tražite preporuke ili dobijete formalno odobrenje od nadređenog.

Merkur ulazi u Vodoliju 30. januara. Sada možete žutoj dodati svijetlo plavu boju. U naredne dvije nedjelje planirajte putovanje ili odmor preko vikenda. Možete takođe postati posrednik za neke strane aranžmane ili dogovore. Pobrinite se da se držite legalnih aranžmana i dogovora, pošto će vam u ovom trenutku laž i prevara nauditi.

Merkur ulazi u Ribe 18. februara, a to je težak znak za njega. Ubacite malo vodene i morski zelene u žutu. Fokus će sada biti na diskusiji o poslu i karijeri i eventualno na pregovoru o potezima u karijeri. Ovo je dobar period za intervjue ili pregovore o unapređenju.

Merkur ulazi u Ovna 6. marta. Boje za Blizance su sada crvena i žuta. Provodite vrijeme u stvaranju svoje mreže prijatelja i poznanika. Neka se stranci osjećaju dobrodošlo.

Merkur započinje svoj prvi retrogradni period 23. marta za ovu godinu. Ovo će se desiti u prvom vatrenom znaku, Ovnu, tako da je ovo dvostruki izazov za ovu planetu. Sada izaberite tamnije žute nijanse, poput boje senfa, kao i tamnije crvene. Tokom ovog vremena, Blizanci će imati priliku da ponovo procijene reorganizaciju ideja i dugoročnih uvjerenja. Merkur ponovo postaje direktan 15. aprila. Ovo rotaciono kretanje signalizira početak jasne i direktne komunikacije. Ponovo se okrenite svijetlijim bojama.

Merkur ulazi u Bika 13. maja. Tada su vaše boje žuta, ružičasta i bijela. Ovo je obično miran period za Blizance, jer vaša planeta prolazi kroz područje reflekcije i samoće. Možete biti opterećeni sopstvenim mislima i manje je vjerovatno da ćete ih otkriti.

Merkur se vraća kući u Blizance 29. maja. Ovo je za vas odličan period. Nosite žuto i zeleno. Budite ono što jeste sada i živite u svojoj istini. Biće vam najudobnije u svojoj koži, a svijet će vas prihvaćati takvima kakvi jeste i kakvi želite da budete.

Merkur napušta Blizance 12. juna i ulazi u znak Raka. Ovaj kratki pepriod je za fokusiranje na zarađivanje novca i dodavanje drugih vrijednosti u vaš život. Sada nosite kombinaciju žute, srebrne, tamno plave i boju sljeza.

Merkur ulazi u znak Lava 29. juna i tamo će ostati više od dva mjeseca, pa bi trebalo da birate žute, narandžaste i zlatne nijanse. Ovaj produženi period boravka u Lavu je u vašem području komunikacije.

Dobra vijest je da je to nešto u čemu ste dobri. U ovom trenutku će biti mnogo razgovora, sastanaka i poruka. Samo se uvjerite da sadržaj bude vrijedan komunikacije (a ne da se čuva u tajnosti).

Merkur postaje retrogradan u Strijelcu 17. novembra. Sada su boje tamnije, poput boje senfa, denim plave ili boje šljive. Možda ćete doživjeti neke dežavue, pošto ćete se vratiti na staro sa partnerom i ponavljati stare svađe i diskusije.

Merkur će nastaviti da se kreće unazad u Škorpiji od 1. do 6. decembra. Sada birajte tamnije nijanse, poput bakrene, boje ćilibara, crne, bordo i boje kestena. Merkur ponovo postaje direktan od 6. decembra. Tada možete nositi tamno žute, crvene i jarko zelene nijanse. Ovo može biti opasan period za vašu vezu, jer razgovori i svađe mogu biti bolni, čak i ako su istiniti. Klonite se nesuglasica sa partnerom i ostavite svađe za neko drugo vrijeme ili ćete ostati bez partnera, te se nećete imati s kim svađati.

Merkur ponovo ulazi u znak Strijelca 12. decembra i ostaje tu do kraja godine. Vratite se na svijetlo žute i svijetlo plave, poput safira, nijanse. Ovo će biti period za jasnoće u vašoj vezi. Sve se može riješiti i to jednom zauvijek. Sa sigurnošću krenite naprijed i prihvatite činjenicu da se suprotnosti privlače, ali do određene mjere. Sada možete da se vratite sladunjavim razgovorima sa svojim partnerom ili trajno prekinuti vezu, ako je to ono što želite.
Karijera

U prvih nekoliko mjeseci godine, prilično je očigledno da bi predstavnici znaka Blizanaca mogli da budu opterećeni novim idejama. Njihov radni kapacitet i samopouzdanje će se značajno povećati, a pojaviće se nestabilna želja za borbom i postizanjem onoga što su planirali. Takav trend se neće pojaviti samo u dva slučaja: ili ćete se razboljeti ili ćete negdje napraviti ozbiljnu grešku i najbolje bi bilo riješiti ovo pitanje što je moguće prije. Istovremeno, pomicanje na korporativnoj ljestvici može zavisiti od mnogih spoljnih faktora, a naročito sreće koja će, međutim, definitivno biti na vašoj strani. Važna stvar ovdje je da preusmjerite tok finansija, koji će biti u vašim rukama. Ovo će vam omogućiti da ostvarite značajan napredak na korporativnoj ljestvici, a onima koji imaju sopstveni biznis će dati poslovne prednosti u odnosu na konkurenciju. Kao i obično, ne bi trebalo da gubite budnost, jer ćete ove godine morati da radite naporno kako biste profitirali.

Isto tako, savjetuje vam se da uvedete neke promjene na svom radnom mjestu. Čak i ako radite u kancelariji, to sigurno ne znači da se vaš lični prostor ne može po nečemu izdvajati. Sa druge strane, uprava može biti nerazumno stroga, a to povlači pitanje – šta radite ovdje? Vidite, Blizanci su kreativne ličnosti, iako ne toliko koliko rođeni u znaku Raka. Bez slobode, čak i relativne slobode, ne možete raditi stvarno produktivno, tako da u tom pogledu trebate ozbiljno razmisliti o promjeni radnog mjesta. Ova godina će biti definitivno povoljna za to, važno je samo da ne dozvolite strahu da u vaše rezonovanje unosi besramno destruktivne sumnje. Ako to ne uspijete, zaglavićete se na jednom mjestu, nećete moći da napravite korak prema naprijed koji vam je toliko potreban i uništićete svoju karijeru. Naravno, ovo je samo jedna od mogućnosti, ali ako se ne saberete, svašta se može desiti, tačnije, bilo šta. Ove godine, od vas se zahtijeva da budete lojalni i pažljivi, sve ostalo će se samo riješiti.
Finansije

Već u prvim mjesecima 2018. godine, Blizanci će imati puno novih i prilično zanimljivih poslovnih ideja. U tom smislu, važna stvar nije da se zaustavite na onom što ste već postigli i da ne slušate kolege koji bi mogli ugušiti svaki vaš pokušaj sa svojim nihilizmom, čak i one koji bi mogli biti obećavajući. Dakle, prije svega naučite da nezavisno dolazite do zaključaka, inače ova godina neće biti najpovoljnija za vas. Drugo, ovaj vremenski ciklus je veoma važan za vas, posebno u pogledu ličnog razvoja. Ovo prvenstveno uključuje vaše profesionalne vještine, koje će vam omogućiti da zarađujete za život. Zapamtite da ljudi jednostavno mogu biti ljubomorni na vas. Naravno, to sigurno ne znači da sve oko sebe morate tretirati sa sumnjom.

Sa druge strane, ove godine će vam pomoći pragmatični prijatelji da vam glava ne bude u oblacima. Naravno, dobro je sanjati, ali trošenje previše vremena na fantazije može prouzrokovati značajno oštećenje vašeg položaja u stvarnom svijetu. Drugim riječima, trebate sagledati sve sa svih strana, bez poznatih ružičastih naočala. Ako vam je potrebna pozajmica i objekitvno se čini da ne postoji druga opcija, ne morate se plašiti takvog postupka. Istovremeno, uvijek pokušajte da pronađete prihvatljiviju alternativu. Ne zaboravite da vas pravi uspjeh čeka samo u oblasti specijalizacije, tako da rizikovanje i nešto što vam se ne čini prirodno bi bilo vrlo glupo i čak opasno (za vaš novčanik). Nemojte se ustručavati, ako se čini da je neki cilj stvarno ostvariv, ali ako se ono što želite ne čini onakvim kakvim ste smatrali, onda bi bilo pametno raščistiti sve što je moguće brže. Generalno, Blizance koji brzo reaguju na promjene u prostoru oko sebe očekuje uspjeh. Zapamtite da je vrijeme na vašoj strani, ali samo dok držite korak sa njim.
Zdravlje

U cjelini, godina će biti dobra u pogledu zdravlja za Blizance. Sa jedne strane, sa gotovo potpunom sigurnošću će vam se javiti stare povrede, ali, u isto vrijeme ćete imati mnogo mogućnosti da značajno poboljšate svoje stanje. To će se pokazati kao vrlo lako za učiniti. Ako pušite, trebate se riješiti te navike. Takođe ćete uzrokovati značajnu štetu svom tijelu, ako ste ljubitelj kofeinskih proizvoda. Naravno, ovo je daleko od kompletne liste, ali ste i sami potpuno sposobni da pogodite ostalo. Na vama je da odlučite koliko ozbiljno ćete shvatiti Merkurov savjet, ali zapamtite da, ako ga budete ignorisali, nećete moći pružiti sebi uspješnu i udobnu egzistenciju. Naročito ako uzmete u obzir činjenicu da će tokom zimske sezone mnogi zodijački znakovi biti skloni virusnim infekcijama, imunološki sistem će biti oslabljen i pogoršavanje situacije sa takvim uvodom očigledno ne bi bilo razumno.

Blizancima se strogo savjetuje da posebnu pažnju posvete atmosferi kod kuće. Na koji način ćete to učiniti je čisto vaš sopstveni izbor. Neki od vas mogu odabrati feng shui, dok za druge može biti sasvim dovoljno nekoliko sitnih izmjena. Cilj je da prostor oko sebe učinite što udobnijim, a da istovremeno napravite i neke izmjene u njemu. Nije važno koliko vremena provodite kod kuće. Možete biti frilenser i bukvalno cijeli dan ne napuštati stan ili imati poslovanje koje je u razvoju i kod kuće provoditi šest sati dnevno i to dok spavate. U svakom slučaju, za svakoga je njegov dom njegov dvorac. Ako se pozabavite ovim stvarima već na početku godine, kada vam je potreban pravi, potpun odmor, dobićete ga na mjestu gdje sebi možete osigurati odgovarajući dobar život. Ovo će vam pomoći da se bavite mnogim problemima, a pogotovo zdravstvenim. Iako to nije univerzalni lijek, ova godina će biti mnogo lakša mnogim zodijačkim znakovima, ako su pažljivi sami prema sebi.