Ako ste rođeni 9. oktobra…

Vaš horoskopski znak je Vaga

Ako vam je rođendan 9. oktobra, onda ste poznati po tome što ste miroljubivi. Odbrana istine je dar sa kojim ste rođeni kao Vaga. Uopšteno govoreći, dobra ste osoba sa vrlo prijatnim osobinama.

Saosjećajna ste osoba koja može biti i agresivna po potrebi. Kreativni ste i otvorenog uma. Sa negativne strane, možete biti promjenljivog raspoloženja, dominantni i siloviti.

Volite kontroverzne teme, jer ste pametni i možete sa bilo kim voditi razgovor. Na taj način se odnosite prema ljudima i znate kako da artikulišete svoje misli i osjećanja.

Kada ste u vezi, držite svog partnera blizu sebe i vodite računa o onima koji vode o vama. Vjerovatno ste osoba koja se brine o svima bez pogovora. Ovaj kvalitet vas čini urođeno odgovornom Vagom. Od izuzetne vam je važnosti održavati sve u ravnoteži.

Tipično je za vas da ste neodlučni. Održavanje skladnosti i ravnopravnog položaja vam predstavlja napor. Pomalo ste površni. Ako ne morate da donesete tešku odluku, onda nemojte. Imate sposobnost da sagledate obe strane problema ili situacije.

Vi ste neko ko zahtijeva mnogo od svojih prijatelja. Ako želite nekoga ko je lijep spolja, onda morate imati iste kvalitete u očima svog ljubavnika.

Želite biti u vezi koja je zasnovana na istini, lojalnosti i sigurnosti. Skloni ste duhovnosti i to tražite u srodnoj duši. Možete biti vrlo emocionalna osoba koja se obično lako isfrustrira.

Pomaganje drugima može biti vaša specijalnost, a primanje pomoći nije. Nezavisna ste osoba koja se ne može otvoriti drugima kao što se oni otvaraju vama. Niko od vas ne očekuje da budete savršeni osim vas samih. U redu je pokazati svoju ranjivost.

Imate živopisna sjećanja na svoje djetinjstvo. Neka od tih sjećanja možda nisu lijepa, ali vama su i ona draga. Na kraju krajeva, bez njih ne biste bili ta osoba koja jeste danas. Kao roditelj ćete biti dobri sa svojom djecom. Lako vam je da saosjećate sa njima, jer ste sposobni da se stavite na njihovo mjesto.

Što se tiče vašeg zdravlja, malo vas interesuje da imate zgodno ili čvrsto tijelo. Ne volite pratiti određeni raspored za fitnes, ali uživate u hodanju ili da radite nešto što je fizički manjeg intenziteta.

To može biti dobro, naročito ako pazite šta jedete i pijete dovoljno vode. Voda može pročistiti toksine iz vašeg tijela i dobro nadopunjuje izgubljene minerale.

Hajde da govorimo o vašoj karijeri. Najvjerovatnija je profesija koja se bavi upravljanjem novcem ili industrijom zabave. Izgleda da imate smisla za rukovanje investicijama i povrat novca, iako vam novac nije posebno važan. Za vas je on sredstvo za kupovinu životnih potrebština.

Može biti korisno da to odaberete za profesiju pošto ste ionako posvećeni pomaganju drugima. Pored toga, pozicija savjetnika za mlade je takođe izuzetna ideja. Vi ste osoba koja bi zaštitila njihovu slobodu. Trebali biste razmisliti o tome kada se budete odlučivali oko karijere. Možda ćete dočekati sredinu života dok ne donesete ovakvu odluku, ali je vrijedno toga, ako biste mogli pomoći mladim ljudima.

Zabrinuti ste za svjetski mir. Ne volite one koji su konzervativni. Imate prirodne sposobnosti za društveni rad. Ne volite slijediti rutinu vježbanja i održavanja forme, jer cijenite svoju slobodu. Međutim, morate jednom godišnje obavljati zdravstvene preglede.
Poznate osobe rođene 9. oktobra:

John Lennon, Scotty McCreery, Sharon Osbourne, Tony Shalhoub, Gok Wan, Tyler James Williams, Henrik Zetterberg.

Vaša vladajuća planeta je: Venera koja simboliše izgled, ljubav, kreativnost, zadovoljstvo i novac.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Strijelca: ovaj spoj može biti avantura za oba znaka.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Raka: ova veza će biti puna emocionalne nestabilnosti.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 1 – ovaj broj označava vašu sposobnost da budete uspješan vođa.

Broj 9 – ovaj broj označava darežljivost, pomaganje i snagu karaktera.

Vaše sretne boje su:

Crvena: to je energična boja koja promoviše ambiciju i znak je vizionara.

Boja lavande: ova boja pomaže da dođete u dodir sa svojom višom svijesti.

Vaši sretni dani su:

Petak – to je Venerin dan koji pomaže u rješavanju tekućih problema sa prijateljima i porodicom.

Utorak – ovo je dan planete Mars koji pokazuje da možete prevazići sve izazove koji vam stoje na putu do uspjeha.

Vaš sretan dragi kamen je: opal koji je simbol uspjeha u ličnom i profesionalnom životu. Takođe poboljšava moć vaše intuicije.

Idealan rođendanski poklon za vas je: elektronski kalendar za muškarca i svileni šal za ženu.