Ako ste rođeni 9. decembra…

Vaš horoskopski znak je Strijelac

Možete biti agresivni, ali definitivno se ne bojite ničega. Osoba ste puna samopouzdanja koja želi da uzme najbolje od života. Volite finije stvari u životu i pošto se mnogo trudite, trebalo bi da vam se ostvare želje.

Sve to vas čini takvom osobom kakva jeste. Prijatelji vas poštuju, ali smatraju da trebate imati više takta u javnosti. Nakon svega, iskrenost je važna, ali isto toliko i ljubaznost.

Nemirni ste i spontani. Prezirete dosadu i rutine. Potrebna vam je stimulacija. Pored toga, imate tendenciju da započinjete nove projekte prije nego što ste završili stare. Možda trebate malo usporiti. Ako ste previše zauzeti, onda ne možete biti pouzdan prijatelj.

Volite se zabavljati, iako ozbiljno shvatate život. Volite se takmičiti, ali ne volite loše igre. Veoma ste privlačni i seksipilni. Kao ljubavnik ste veoma seksualni i romantični. Kada se tome dodaju vrijednosti i principi, onda činite nekog veoma sretnim.

Na neki način možete biti izolovani. Isto tako možete biti uobraženi i uskih shvatanja. Ovo može gušiti vaš potencijal da se razvijate. U potpunosti razvijte svoju ličnost, bez obzira na vaše godine. Inače ste divna osoba koja vodi računa o drugima.

Kao Strijelac, imate veliko srce. Učinićete sve što možete da pomognete nekome. Trebalo bi da imate mnogo prijatelja. Lako vam je pristupiti kada niste arogantni. Znate kako da dobijete ono što želite od ljudi.

Sa određenim ljudima možete imati spiritualnu konekciju. Shvatićete da vodite mentalnu komunikaciju koja određuje odnos sa drugima. Teško se odlučujete između obrazovanja,medija i politike. Stvarno nije bitno šta ćete odabrati. Bićete najbolji šta god da izaberete. Kao oosba koja voli uzbuđenja, volite istraživati i eksperimentisati.

Kada se radi o novcu, volite trošiti. Međutim, trebate bolje raspolagati svojim novcem i navikama trošenja. Impulsivno kupujete. Nedostaje vam discipline kada dođe do određenih situacija.

Nikada se ne razboljevate. Povremeno imate glavobolju ili malu prehladu, ali se znate nositi sa takvim simptomima. Imate dobar stav prema zdravlju. Ovo igra važnu ulogu u tome kako se fizički osjećate. Mentalna svijest vam je oštra i redovno vježbajte da se riješite stresa i ojačate svoje tijelo.

Govorite ono što mislite i iskreni ste. To može biti pozitivna osobina, ali ako je koristite na pravi način. Vaše poštenje se cijeni u poslovnom svijetu i ljubavnim vezama.

Volite izazove. Takmičenje vas mentalno stimuliše. Volite uzbuđenje i možete otkriti da bi vas usrećila karijera u medijima. Način na koji se osjećate ima direktan uticaj na vaše zdravlje. Poduzimate mjere da osigurate zdrav mentalni i fizički životni stil.
Poznate ličnosti rođene 9. decembra:

Eric Bledsoe, Dick Butkus, Kirk Douglas, Redd Foxx, Sonia Gandhi, Ryan Grant, Donny Osmond.

Vaša vladajuća planeta je Jupiter koji simboliše postignuća, bogatstvo, sreću, blagostanje i moć.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Lava: ova veza će biti kompatibilna i žestoka.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Škorpije: ovo je nekompatibilna i zategnuta veza.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 3 – ovaj broj označava nekonfrontacije i kreativnost.

Broj 9 – ovaj broj označava unutrašnju mudrost, misiju, duševnu potragu i altruizam.

Vaše sretne boje su:

Crvena: ova boja predstavlja strast, konflikte, opasnost i nezavisnost.

Plava: ova boja predstavlja mir, strpljenje, razumijevanje i stabilnost.

Vaš sretan dan je:

Četvrtak – ovim danom vlada Jupiter i simbol je velike sreće i vaše ohrabrujuće i pozitivne ličnosti.

Vaš sretan dragi kamen je tirkiz koji vam pruža mir uma, bolje vještine u komunikaciji i otklanja negativne misli.

Idealan rođendanski poklon za vas je: knjiga interesantnih svjetskih činjenica za muškarca i cvjetne šolje za čaj za ženu.