Ako ste rođeni 8. decembra…

Vaš horoskopski znak je Strijelac

Vjerujete u to da treba izvući najbolje od života, pa tako i radite. Veoma ste privlačni i odlučni, ali ste poznati po tome što govorite ono što mislite, što se odražava na vašu ljepotu izvana.

Brzo se zaljubite ili bar vi mislite da ste zaljubljeni. U ljubavi vam je teško da ostanete vjerni i odani jednoj osobi. Opet, to je možda zbog vaših promjena ličnosti ili, još jednostavnije, zbog toga što se plašite ozbiljne veze. Kao roditelj ćete biti dobri. Volite malu djecu i smatrate da mogu dosta toga naučiti od vas.

Ozbiljno shvatate svoje zdravlje. Imate pozitivan stav prema životu, a to doprinosi vašem zdravstvenom stanju. Nemate problema sa izražavanjem svog mišljenja, tako da to može eliminisati dosta stresa i prisustvo bilo kakvih problema sa krvnim pritiskom. Kada se ne osjećate dobro, kao i mnogi ljudi, idete u kupovinu da vam popravi raspoloženje.

Nema mnogo toga za reći kada govorimo o vašoj karijeri i finansijama, sami znate najbolje. Svjesni ste toga zato ćete uvijek i otići tamo gdje se vaši talenti više cijene. Radite sa ljudima i poznati ste po tome. Ovo vam, zajedno sa vašim vještinama, omogućava da napredujete i vjerovatno pronađete profesiju koja najbolje odgovara vašem ukusu i plati koju želite.

Astrološka analiza upozorava da je bolje da uštedite novac koji trošite na svoje hirove. Volite se zabavljati i častiti svoje prijatelje, ali se sjetite svojih kratkoročnih i dugoročnih ciljeva. Međutim, nećete dozvoliti da vam zabava stane na put ostvarenja statusa za koji se mnogo trudite da ga dostignete.

Možete birati između velikog broja profesija. Posjedujete sjajne komunikacijske vještine. Ovo može biti veoma cijenjeno u zakonu, javnom govoru i novinarstvu. Pored toga ste poštena osoba koja bi mogla mnogo ostvariti u politici. Istovremeno, ako ste zainteresovani za industriju zabave, naš savjet je samo naprijed. Mnogi rođeni na današnji datum imaju uspješne karijere kao glumci, sportisti i zabavljači.

Vaš hiroviti stav vam može povremeno izazvati teškoće u životu. Rezultati nekih vaših odluka baš i nisu dobri. Još jedna negativna karakteristika je da ste povremeno umišljeni ili hvalisavi. Možda se ne volite natjecati, ali ste obično nabusiti. Ako nastavite tako, ljudi će vam okrenuti leđa i neće vas zvati. Volite da činite velika djela i kada imate novca, onda obično imate i mnogo prijatelja.

Imate velike planove za život. Imate velike snove i to je dobra stvar. Imate razne ciljeve, a sa svojom odlučnošću ćete ih i ostvariti.
Poznate ličnosti rođene 8. decembra:

David Carradine, Sammy Davis, Jr., Dwight Howard, Amir Khan, Nicki Minaj, Jim Morrison, Phillip Rivers.

Vaša vladajuća planeta je Jupiter koji simboliše energiju, nove mogućnosti i ostvarenje ciljeva.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Lava: ovo će biti živahna, zabavna i dinamična veza.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Jarca: ovo će biti konfliktna veza.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 2 – ovaj broj ukazuje na svrhu u životu koja donosi harmoniju i balans u vaš život.

Broj 8 – ovaj broj simboliše delegaciju, ambiciju, duhovnu svijest i odgovornost.

Vaše sretne boje su:

Smeđa: ovo je zemljana boja koja pokazuje tradicionalnu ličnost, jednostavnost, toplinu i odlučnost.

Boja kestena: ovo je boja koja označava kontrolisanu strast, hrabrost, energiju i bijes.

Vaši sretni dani su:

Četvrtak – ovim danom vlada Jupiter i simboliše ohrabrujući i plodan dan.

Subota – ovim danom vlada Satrun i označava poteškoće koje će vas učiniti boljom i efikasnijom osobom.

Vaš sretan dragi kamen je tirkiz koji predstavlja pozitivnost i jasno razmišljanje.

Idealan rođendanski poklon za vas je: prenosivi roštilj za muškarca i aranžman zabavnog dnevnog putovanja za ženu.