Ako ste rođeni 5. oktobra…

Vaš horoskopski znak je Vaga

Ukoliko ste rođeni 5. oktobra, možda niste spremni na kompromise.

Vaš zodijački znak je Vaga, duhovno ste i mudro biće. Odgovorni ste, ali se i volite zabavljati.

Ponosna ste osoba koja stoji iza svojih političkih uvjerenja. Štaviše, promišljena ste osoba koja uvijek nađe način da pomaže ljudima. Časni ste poput svetitelja.

Vaši prijatelji i porodica uvijek pričaju o tome kako ste vi uvijek tu, pružajući potrebnu podršku. Oni vam se obraćaju , jer ste jaki i ne iznenađujete se na bilo šta što vam se kaže.

Nećete suditi o drugima zbog njihovih grešaka ili nedostataka, nego ćete ih ohrabrivati i pružati im podršku. Često ste stavili potrebe svoje porodice i nekih prijatelja ispred svojih. Iako ste osoba koju treba cijeniti, potrebno je da više razmišljate o sebi.

Volite prirodu i njene ljepote. Imate potrebu da istražujete i da budete slobodni. Karakteristike ovog datuma rođenja su to što vas čini obrazovanom osobom na način koji većina ljudi ne može shvatiti. U stvari, vjerovatno ćete biti uspješni zbog toga.

Time što ste odlučni i svjesni onoga što želite od života, ostaćete fokusirani na svoje ciljeve. Vaš stav je da vam ne treba ničija pomoć. Sposobni ste riješiti bilo kakvu situaciju. Što se tiče vaših osjećanja ponekad možete biti nesigurni i ne dozvoljavate sebi da budete osjetljivi na druge.

Postoje šanse da volite pričati i da ste dobri u fascinantnim razgovorima. Osim toga, imate dobro uho. Kada ste u društvu nekoga ko dijeli iste interese, mogli biste danima razgovarati.

Međutim, otvoreni ste prema onima koji imaju različite poglede i mišljenja. Kao Vaga rođena na ovaj dan, odnosi vam nisu prioritet broj jedan. To bi moglo biti razočaravajuće za vašeg partnera.

Sa druge strane imate mogućnost da budete sjajan roditelj. Nosite u sebi vrijednosti koje su vam usadili vaši roditelji i imate lijepa sjećanja na svoje djetinjstvo. Način na koji ste podignuti ima mnogo veze sa osobom koja ste danas i iskreno, volite sebe.

Što se tiče vašeg zdravlja, niste puno zabrinuti oko toga. Nikada niste imali višak kilograma i vjerovatno nikad nećete imati. Previše ste aktivni da biste dobili na težini.

Izgleda da nije važno šta jedete, ali održavate polu-zdravi jelovnik. Jedini problem koji je uočljiv jeste da se ne možete opustiti. Mislite da, ako se opustite, onda nešto ostaje nezavršeno. Stres je ubica. Molimo vas da odlazite na redovne preglede.

Imate dobre instinkte kada je u pitanju odabir. Štaviše, ne mislite da je potrebno potrošiti novac samo zato što ga imate.

Vaš smisao za biznis bi vas mogao odvesti do karijera kao što su odnosi sa javnošću ili čak oglašavanje i marketing.

Ovaj cilj bi moglo biti vrlo lako postići zbog vaših društvenih kontakata. Onda opet smatrate da je socijalni rad vrijedan i motivacijski. Šta god želite da uradite, možete to učiniti… samo budite sigurni da je to nešto što vam se dopada.

Posebno ste posvećeni pomaganju drugima i pravljenju promjena. Dok god ste skromni, za to vam ne trebaju nikakve nagrade. Iako ozbiljno shvatate život, volite se zabavljati.

Tipično živite i puštate da drugi žive bez osuđivanja. Međutim, ostajete fokusirani dok vama upravljaju vaši instinkti i ne dozvoljavate da vam ljubavni život ometa ciljeve. Šta god da odlučite, imaćete pozitivan uticaj na nečiji život. Ali ne smijete dozvoliti da se te stvari naglašavaju do te tačke da ne možete noću spavati.
Poznate osobe koje su rođene 5. oktobra

Neil Degrasse, Grant Hill, Allen Ludden, Bernie Mac, Jesse Palmer, Parminder Nagra, Cody Zeller

Vaša vladajuća planeta je: Venera koja simboliše zadovoljstva koja nam može kupiti novac.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Ovna: to je istinski primjer međusobne privlačnosti.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Jarca: ovo nije pobjednička veza i kad tad će doći do razilaženja.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 4 – ovaj broj predstavlja red, samokontrolu, odlučnost i pravdu.

Broj 5 – ovaj broj je povezan sa nedodirljivošću, prilikama, empatijom i inteligencijom.

Vaše sretne boje su:

Žuta: to je boja komunikacije, radoznalosti, vidljivosti i osjećaja lične vrijednosti.

Plava: to je boja koja predstavlja iskrenost, javni govor, relevantnost i duhovnost.

Vaši sretni dani su:

Nedjelja – ovim danom vlada Sunce i to je dobar dan da razmotrite svoje namjere i vidite gdje leži prava posvećenost.

Srijeda – ovim danom vlada Merkur i simbol je za razgledanje i razmišljanje racionalnim umom.

Vaš sretan dragi kamen je: opal koji simboliše lijepe snove, romansu, vidovnjačke sposobnosti i samopoštovanje.

Idealan rođendanski poklon za vas je: skupa bočica kolonjske vode za muškarca i biografija njenog omiljenog heroja za ženu.