Ako ste rođeni 30. oktobra…

Vaš horoskopski znak je Škorpija

Vi ste Škorpija koja voli da uči. Životne lekcije dolaze u mnogim oblicima i ne možete ih sve naučiti samo posmatrajući. Veoma ste osjetljivi i strastveni.

Da, izgledate hladni, ali možete biti uzbuđeni. U zavisnosti od toga šta se dešava, to bi mogla biti dobra stvar. Svako bi trebao osjećati strast prema nečemu. Durite se samo kada vam nešto ne ispadne savršeno.

Skloni ste da konstantno radite. Koristio bi vam odmor. Zašto ne biste vodili porodicu na putovanje. To bi moglo biti zabavno, jer vam pomaže da se povežete sa svojom porodicom. Vi, kao i mnogi drugi, ostajete kod kuće i brinete se o svom potomstvu. Šteta što za to ne postoji nagrada.

Staloženi ste i čak rafinirani. Istina je da ste veoma odgovorni. Uglavnom ste koncenntrisani na svoj novac i kako da zaradite više. Želite stalno biti u sve upućeni.

Nije vam ugodno biti na drugom mjestu. Želite biti ili prvi ili ništa. To je vaše pravo. Osim toga, radite za ono što želite u životu. Nema ničeg pogrešnog u uspjehu i živjeti ugodnim životnim stilom.

Posjedujete avanturističku stranu kojoj se drugi ljudi dive. Kao neko ko je rođen na ovaj dan, volite putovati i upoznavati druge kulture. To je dio učenja i volite sticati iskustva.

Pametna ste osoba, ali bi trebalo da više slušate svoje instinkte. Imate šesto čulo koje će vas voditi u nekim odlukama, ali samo ako mu dozvolite.

Bez sumnje ste nevjerovatno atraktivna osoba, fleksibilna i sposobna. Najviše od svega želite svoju slobodu. Bez nje nikada nećete biti sretni. Imate potrebu da stvarate i obično dobijate inspiraciju u tišini. Lako komunicirate sa drugima, ali ste povremeno promjenljivog raspoloženja i vaš stav se promijeni u sekundi.

U ljubavi ste skloni idealizmu, osjetljivi, ali jaki. Ne želite svoje privatne stvari iznositi napolje… privatna ste osoba. Zbog toga ne volite javne prikaze naklonosti. Međutim, u direktnom i privatnijem okruženju možete biti sila na koju treba računati. Želite i uživate u konstituciji braka.

Svakako ste zabavna osoba za druženje. Duhoviti ste i razigrani. Pričinjava vam radost i zadovoljstvo kad ste u blizini svojih prijatelja i porodice. Ne očekujete mnogo od njih i to je izgleda ključ vašeg odnosa sa njima. Tipično ne oosuđujete nikog. Jedini nedostatak je to što se možete ponašati previše zaštitnički. Onda ostali mogu vidjeti drugu stranu proračunate Škorpije.

Mišljenja ste da obrazovanje dolazi iz različitih pravaca i da vas škola ne može sve naučiti. Vjerujete da to možete samo sami. Nije vam neophodno da ispunite američki san o bijeloj ogradi, supružniku, djeci i psu da biste bili uspješni. Za vas lično zadovoljstvo dolazi kroz zanimanja koja vam omogućavaju da komunicirate. Karijere poput pisanja, pričanja i televizije mogu biti vaša karta za uspjeh.

Obično vam je lako održavati svoje zdravlje, jer volite uzgajati svoju hranu. Pridržavate se ishrane koja je bogata vlaknima i proteinima, ali je niskokalorična. Očistite svoje tijelo da ga oslobodite od svakodnevnih toksina, zagađivača vazduha i aditiva iz pića i hrane, ako niste pravilno jeli. Međutim, kada je u pitanju odlazak u teretanu i vježbanje, to nije vaš stil. Volite biti aktivni, ali ne i fizičke vježbe.

Perceptivni ste, usaglašeni i harizmatični. Međutim, možda ste radoznale duše i volite da učite. Smatrate da učenje nije samo proučavanje udžbenika, nego i stvarne životne situacije. Volite sa takvim intenzitetom da vam se ne mogu uskratiti strastvena zadovoljstva o kojima tako sanjate. Ne volite naročito učionice.
Poznate ličnosti rođene 30. oktobra…

Michael Beach, Nia Long, Diego Maradona, Matthew Morrison, Marco Scutaro, Ivanka Trump, Otis Williams, Henry Winkler.

Vaša vladajuća planeta je Mars koji je simbol načina na koji preživljavate zahvaljujući svojim instinktima u najtežim situacijama.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Riba: ovo bi mogao biti nevjerovatno kompatibilan spoj.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Blizanaca: ovakva veza će biti nestabilna i vatrena.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 3 – ovaj broj predstavlja saosjećanje, slobodu, inteligennciju i spontanost.

Broj 4 – ovo je broj organizovanih akcija i ogromne mudrosti.

Vaše sretne boje su:

Plava: ovo je osvježavajuća boja koja predstavlja spokoj, znanje, povjerenje i vjeru.

Crvena: ovo je boja strasti, seksualnosti, moći volje i opasnosti.

Vaši sretni dani su:

Utorak – ovim danom vlada Mars i predstavlja instinkte za preživljavanje, hrabrost, nestrpljivost i snažnu moć volje.

Četvrtak – ovim danom vlada Jupiter i donosi radost, ljubav, sreću i sretne događaje.

Vaš sretan dragi kamen je topaz za koji se smatra da pojačava mir, prosperitet, blagostanje i vjernost.

Idealan rođendanski poklon za vas je: zabavna kompjuterska igrica za muškarca i tamno zelena svilena bluza za ženu.