Ako ste rođeni 3. decembra…

Vaš horoskopski znak je Strijelac

Veoma ste vatreni. Izražajna ste osoba. Otvoreni ste, fleksibilni i entuzijastični.

Uvijek nešto radite i nekud idete. Čini se da ne možete sjediti mirno na jednom mjestu. Tipično se ponašate impulsivno, a to se može smatrati pozitivnom osobinom, jer volite putovati i istraživati. Ova sposobnost ispunjava vašu potrebu za učenjem, avanturom i mogućnošću da dijelite svoja iskustva sa nekim drugim.

Temperamentni ste. Vaš jezik vam može biti najbolji prijatelj ili najgori neprijatelj. Trebate naučiti da držite usta zatvorena. Ponekad ste zlobni, napeti i lako se iznervirate.

Skloni ste pisanju ili javnom govoru. Kao jedna od opcija izbora karijere, odličan ste kandidat za prezentaciju motivacionih seminara. Osim toga, trebate razmisliti i o oglašavanju i marketingu. Imate sve što je potrebno da ostvarite uspjeh u ovom polju. Vođa ste, tako da nije neoubičajeno da budete u biznisu javnih afera.

Ako ste među onima koji vole svoj posao, onda ste sretna osoba. Dobro, možda sreća nema nikakve veze sa tim, ali vi činite da sve što radite izgleda lako. Sve gledate sa širom perspektivom od većine drugih ljudi. Imate mogućnost da zaradite mnogo novca.

Zbog imena i reputacije, ljudi poput vas će uvijek poslovati sa vama. Međutim, možda vam je potreban neko ko će se umjesto vas baviti vašim finansijama. Jednostavno niste dobri sa rukovanjem novcem.

Uglavnom je to zato što ste impulsivni i u trenutku donosite lošu odluku o kupovini. Pokušajte da pričekate par dana prije nego što nešto kupite. To će vam omogućiti vremena da razmislite i shvatite da li vam je stvarno potrebna ta kupovina.

Volite takmičenja u sportovima. Volite biti izazvani, ali znate kada je dosta. Kao roditelj ćete vjerovatno biti dobri. Naučićete svoju djecu osnovne i potrebne principe kako da žive uspješnim životom, profesionalno i privatno.

Iako imate mnogo poznanika, imate vrlo malo bliskih prijatelja. Volite biti zaljubljeni i viđati se sa nekim. Međutim, potreban vam je izazov i, ako vam je nešto prelako, onda ćete se vjerovatno prebaciti na sljedećeg kandidata. Osoba koja se viđa sa vama treba biti oprezna da vas ne ispituje puno o vašem provedenom vremenu. Želite biti slobodni i možete imati problema sa tim da uđete u ozbiljnu vezu ili brak.

Zdravlje vam je vjerovatno dobro. Volite izgledati dobro, pa se brinete o svom tijelu. Važno vam je da ste u formi. Mnogi od nas saznaju da nam naša porodična istorija može diktirati bolesti kojima smo skloni, ali to kod vas nije slučaj.

Međutim, vaš najveći problem može biti vaša težina. Lako vam se desi da dobijete par kila na težini, posebno oko praznika. Osim toga, volite se zabavljati. U vezi s tim, trebate izbjegavati alkohol. Znate pretjerati u određenim aktivnostima.

Pravi ste šarmer. Privlačni ste i seksipilni. Uživate u životu i volite životne izazove. Sposobni ste da zarađujete novac, ali niste dobri sa štednjom. Ponekad možete biti impulsivna osoba, ali možete naučiti da to kontrolišete.
Poznate ličnosti rođene 3. decembra:

Mary Alice, Daryl Hannah, Steve Harris, Montell Jordan, Ozzy Osbourne, Trina, David Villa.

Vaša vladajuća planeta je Jupiter koja simboliše sreću, saosjećanje, odgovornost i uspjeh.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Strijelca: ovo može biti uzbudljiva veza.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Blizanaca: ova veza nema nikakvu garanciju da će uspjeti.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 6 – ovaj broj predstavlja vašu sposobnost prihvatanja kompromisa i nesebičnost.

Broj 3 – ovaj broj označava umjetnički izražaj radosti u vašem životu.

Vaše sretne boje su:

Ljubičasta: ova boja označava kreativno razmišljanje, plemstvo, snove, telepatiju i mistične kvalitete.

Plava: ova boja simboliše komunikaciju, idealizam, dosljednost, autoritet i integritet.

Vaš sretan dan je:

Četvrtak – ovim danom vlada planeta Jupiter i simbol je pozitivnosti, prosperiteta, inteligencije, znanja i hrabrosti.

Vaš sretan dragi kamen je tirkiz koji pomaže u prevazilaženju negativnih misli i da postanete bolja osoba.

Idealan rođendanski poklon za vas je: džepna putna knjiga sa mnogo raznobojnih slika za muškarca i dizajnerski ruksak za ženu.