Ako ste rođeni 27. decembra…
Vaš horoskopski znak je Jarac

Osoba ste koja se bori za ono što želi, odvažni ste i odlučni. Neumorni i strastveni, provodite mnogo vremena krčeći put ka sljedećem ostvarenju. Stvarno ste posebni, a oni koji vas vole to znaju i oduševljeni su time.

Što se vas tiče, postoji malo prostora za greške, kada je u pitanju posao. Iako zadržavate miran stav, osjećate se neugodno, ako je nečija radna etika ravna gluposti.

Vi ste onaj tip vođe koji uživa u izazovima, ali ste praktični i stabilni. Uopšte ne preuzimate mnogo rizika. Pozitivnije osobine vaše ličnosti su strpljivost, vaš entuzijazam i način na koji se brinete o svima.

Pronaći ćete mir uma kada prihvatite stvari onakvima kakve jesu…bar one situacije koje su izvan vaše kontrole. Putovanja za vas predstavljaju odmor i relaksaciju.

Možda niste puno toga proživjeli i radite nešto što nije uobičajeno. Zabavljajte se i uradite nešto što ste željeli raditi još kao dijete, ali ste se previše plašili. Možete biti osoba koja voli da sve kontroliše.

Kao prijatelj pružate podršku i osjećajni ste. Činite se kao osoba koja ima odgovore na sva pitanja. Kada je riječ o ljubavnom savjetu, vi ste osoba kojoj se poklanja povjerenje. Imate osjećaj za vrijednost i zbog toga ste vrijedni povjerenja.

Ne smeta vam samoća, jer vam ona pruža vremena da razmišljate. Razvoj ličnosti vam je važan, tako da nikad ne ulijećete brzo u prijateljske ili ljubavne veze. Kao roditelj se ponašate zaštitnički i želite da sve omogućite svom djetetu, ali očekujete poslušnost i iskrenost od njega.

Veoma ste romantična i emotivna osoba. Privlačni ste i privlačite odlučne ljude. Znate šta želite u ljubavnoj vezi i rijetko se dešava da popuštate. Osim toga, izvrstan ste ljubavnik, ako znate na šta mislimo. To jest, pohlepni ste seksualno.

Karijera za koju se odlučite mora podrazumijevati kreativnost. Dobro rukujete finansijama. Instinktivno znate kada i gdje investirati novac da bi vam donio izuzetan profit.

To je vaše prirodno stanje. Ne smeta vam uložiti trud, ako ćete time nešto dobro postići. Osim toga, možda bi vam odgovorala karijera u industriji zabave, koja je prepuna ljudi koji imaju vještine slične vašima.

Ozbiljna ste osoba, inteligentna i kreativna. Prijatelji su vam odani, kao i vi njima. Uvijek ih saslušate kada im je potreban prijatelj i dajete im velikodušne i logične savjete.

Sa profesionalne strane, možete ostvariti titulu najboljeg finansijskog planera godine. Volite se zabavljati, ali vam je važnija stabilnost od bilo čega drugog.
Poznate ličnosti rođene 27. decembra:

John Amos, Michael Bourn, Jamaal Charles, Salman Khan, Eva Larue, Addison Reed, Hayley Williams.

Vaša vladajuća planeta je Saturn koji je simbol ograničenja, restrikcija, strpljenja i organizacije.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Vodolije: ovo bi mogla biti pobjednička ljubavna veza.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Vage: ovo ne bi bila dobra veza.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 3 – ovaj broj označava izražavanje na kreativne načine i optimističnu ličnost.

Broj 9 – ovaj broj označava velikodušnu prirodu, nesebičnost i umjetničke talente.

Vaše sretne boje su:

Crvena: ovo je boja sirove energije, luksuza, snage i povjerenja.

Indigo plava: ova boja simboliše magične sposobnosti, čakre i duhovno prosvjetljenje.

Vaši sretni dani su:

Utorak: ovim danom vlada mars i simbol je agresije i žurbe.

Subota: ovim danom vlada Saturn i simbol je discipline, truda, odlaganja i samokontrole.

Vaš sretan dragi kamen je granat koji pomaže u prevazilaženju seksualnih inhibicija i postizanju veće intimnosti sa voljenom osobom.

Idealan rođendanski poklon za vas je: naliv pero za muškarca i udoban jastuk za ženu.