Ako ste rođeni 24. decembra…

Vaš horoskopski znak je Jarac

Volite da radite. Zapravo, možda ste i radoholičar. Dok drugi spavaju, vi radite punom parom. Vodi vas ideja da živite bogatim stilom, ali ne nužno da budete slavni.

Odlučna ste osoba koja će vjerovatno postići mnogo toga u životu. Ove karakteristike se tiču i vaših ljubavnih odnosa. Posvećeni ste svojim prijateljima.

Misteriozni ste, ali i idealista takođe. Ovo može biti promjenjiva dimenzija koja vas izdvaja od ostalih rođenih u znaku Jarca.

Druge ljude privlači vaša mističnost. Jednom kada vas upoznaju, onda shvate da ste zabavni. Imate odličan smisao za humor, tako da je pravo zadovoljstvo vas pozvati na zabavu.

Veoma ste talentovani. Imate toliko mnogo ideja da vam je teško završiti sve što započnete. Sve je u postavljanju prioriteta i ciljeva. Ali, ono što je još važnije jeste da morate biti disciplinovani da pažljivo prođete kroz sve faze. Uključite jednog od svojih prijatelja da vam bude partner, da budete sigurni da će vam plan uspjeti. Na drugoj strani duge leži vaš potencijal da budete šta god želite biti!

Praktični ste i uvijek se nadate. Često ste pogrešno shvaćeni. Kada je u pitanju ljubav, za vas nema nade. Prvo, prikrivate svoje osjećaje, a drugo, u stvari ni ne znate šta je ljubav. Kada razmišljate o tome, pomišljate na seks, a ne na određenu osobu. Dobro, smatrate je privlačnom, ali šta ćete onda kada ne budete mogli uživati seksualno jedno u drugom? Veza je mnogo više od seksa, a seks nije ljubav.

Odlični ste u donošenju psolovnih odluka kao menadžer ili vodeći administrator. Oštri ste i sposobni, tako da niste daleko ni od nastavničke karijere. Možete uspjeti i u politici, novinarstvu ili radio emisijama. Mnogo je zanimanja u kojima biste mogli zablistati.

Vrijedan ste radnik, tako da ćete vejrovatno ostvariti ono što ste zamislili. A kada se to desi, znaćete šta trebate uraditi sa nagradama. Disciplinovan Jarac će štediti svoj novac za hitne slučajeve ili zaslužen odmor. Sa druge strane, poznati ste po tome što prihvatate rizike kada investirate novac. Često vam to bude isplativo.

Možda ste produkt svoje prošlosti. Kao dijete ste najvjerovatnije osjetili da roditelji nisu fer prema vama. Možda niste dobili emotivnu podršku koju ste trebali i to ima uticaj na vas kao na odraslu osobu i današnjeg roditelja. Imalo bi smisla da pružite svom potomku stvari koje vi niste imali, ali, da iskreno kažemo, dajete im previše.

Dugo vremena odražavate izgled uspješne osobe. Zajedno sa dobrim vanjskim izgledom ide i ono iznutra. Volite jesti i biti zdravi, tako da vas niko ne treba tjerati sa kauča da idete u teretanu. Ne smeta vam, ako ste zaboravili jesti. Ponekad i ne volite jesti ili vam oslabi apetit.

Sposobni ste za velike stvari. Odlučni ste u tome da postignete željene ciljeve i žrtvovaćete se za to. Kao prijatelj ste lojalni i posvećeni. Međutim, kada se radi o ljubavi, miješate te osjećaje sa seksualnim željama. U poslu ste fokusirani na dostizanje sljedećeg nivoa uspjeha i ostvarićete ono što ste naumili.Poznate ličnosti rođene 24. decembra:

Michael Raymond James, Tim Jennings, Kim Kimble, Amaury Nolasco, Ryan Seacrest, Jesus Silva, Hezekiah Walker.

Vaša vladajuća planeta je Saturn koja je simbol vaših strahova, odgovornosti, ograničenja, kontrole i nepopustljivosti.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Djevice: ovo će biti složna veza puna ljubavi.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Blizanaca: ovo će biti užasna ljubavna veza.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 9 – ovaj broj označava osobu koja je humanitarac.

Broj 6 – ovaj broj označava nježnu, osjećajnu i nesebičnu osobu.

Vaše sretne boje su:

Ružičasta: ova boja predstavlja mekoću, ljubaznost, mir i ljubav.

Boja lavande: ovo je mistična boja koja je simbol duhovnosti, osjetljivosti, saosjećanja i plemstva.

Vaši sretni dani su:

Subota – ovim danom vlada Saturn i to je dan vrijednog rada i strpljenja.

Petak – ovim danom vlada Venera i simbol je obilja, zadovoljstva, romanse i uživanja.

Vaš sretan dragi kamen je granat koji je poznat po tome što povećava seksualnost, ljubav, romansu i strast.

Idealan rođendanski poklon za vas je: zimska jakna za muškarca i kožna torbica za ženu.