Ako ste rođeni 23. oktobra…

Vaš horoskopski znak je Škorpija

U srcu ste romantični. Međutim, vi ste jedna misteriozna Škorpija. Uvijek očekujete određeni nivo lojalnosti od svojih prijatelja i imate neke idealistične ideje o ljubavi.

Veoma ste karakteristična osoba. Što se tiče ljubavnih veza, skloni ste da ih prikrivate, ali ste istovremeno mnogo zahtjevni. Ironično, bili biste odličan privatni istražitelj. Imate nepogrešiv instinkt.

Što se tiče vaše porodice, veoma ste bliski. Volite svoju braću i sestre, ali niste tako bliski sa ostalim rođacima. Nježni ste i produhovljeni. Uglavnom svakodnevno praktikujete meditaciju kao dio tehnike opuštanja.

Uglavnom ste ranjivi, posebno kada ste lišeni slobode. Možete biti lijeni kada se radi o ljubavnim odnosima. Možda trebate pronaći pravi balans.

Vi ste beznadežni romantičar. Volite biti zavedeni i zavoditi.

Iako vas nije posebno briga za ono što se dešava u javnosti, volite privatno znati šta se dešava. Ko želi da bude u vezi sa vama mora znati da je lojalnost neophodna. Samo ne volite mnogo pažnje kao i druge Škorpije.

Vjerovatno ćete biti veoma bliski sa svojim članovima porodice, posebno kada je riječ o vašoj braći i sestrama. Još uvijek uživate u djetinjarijama sa njima, vjerovatno se sjećajući vremena kad ste bili nevaljala djeca.

Možete imati bolje vještine sa roditeljstvom zbog bliskog odgajanja. Takođe neka vaša prijateljstva se mogu porediti sa porodičnim odnosima. Kao ljubavnik možete biti veoma strastveni i kreativni.

Možda imate idealističke snove i nade, ali znate kako se rukuje poslom. Novac možda nije najvažnija stvar za vas, moguće je da još niste pronašli svoje profesionalno opredjeljenje. Neko poput vas može biti uzbuđeno zainteresovan za određene pozicije. Ako taj posao testira vaše vještine i znanje ili čak dar koji ima određenu moć koju treba poboljšati, prihvatićete ga.

Možete biti osoba koja je krvožedna i eventualno manipulativna. Te kvalitete mogu biti vaša propast ili ih možete koristiti kao pozitivnu osobinu. U pitanju je vaša reputacija, pa pažljivo donesite odluku. Bez obzira na to koje polje da izaberete, to ćete postići sa velikom odlučnošću i takmičarskim duhom.

Kada je riječ o vašem zdravlju, nedostaje vam ambicija da trenirate. Skloni ste razmišljanju da održavanje fizičke aktivnosti nije neophodno, jer je vaše zdravlje u dobrom stanju. Međutim, mogli biste se dotjerati tenisom. To je sjajna aktivnost na otvorenom i može biti zabavna sa pravom osobom ili ljudima.

U međuvremenu, čini se da vam meditacija pomaže za spavanje. Vaše prehrambene navike mogu doprinijeti vašem snu. Obavezno uzimajte svoje dnevne vitamine, kako biste postigli maksimalne efekte.

Vi ste veoma misteriozni. Svoja posla zadržavate za sebe, ali biste bili odličan detektiv ili policajac. Uživali ste u djetinjstvu sa svojom braćom i sestrama i još uvijek ste povezani sa njima sa toliko ljubavi i nježnosti.

Odlučni ste da uspijete, jer imate takmičarski duh. Generalno trebate pripaziti na svoje zdravlje i pronaći posao koji je prilagođen samo nekom poput vas.
Poznate ličnosti rođene 23. oktobra:

Johnny Carson, Nancy Grace, Sanjay Gupta, Martin Luther King III, Miguel Jontel Pimentel, Frank Sutton, Weird Al Yankovic, Dwight Yoakam.

Vaša vladajuća planeta je: Mars koji simboliše agresiju, strast i akciju i Venera koja simboliše veze, ljubav, finansije, novac i zadovoljstvo.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Ovna: ovakav par bi imao stabilnu i dugoročnu vezu.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Blizanaca: ovakva veza će biti nestabilna.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 6 – ovaj broj predstavlja dobar balans, čvrstinu, pravdu i milost.

Broj 5 – ovaj broj označava radoznalost koja će vas odvesti na nepoznata putovanja.

Vaše sretne boje su:

Crvena: ova boja predstavlja energiju, ljubav, akciju, inspiraciju i entuzijazam.

Zelena: ova boja simboliše mir, prirodu, napredak, brigu i izdržljivost.

Vaši sretni dani su:

Utorak – dan planete Mars koji simboliše pravi dan za takmičenje i postizanje svojih ciljeva.

Srijeda – dan planete Merkur koji simboliše izvrsnu komunikaciju sa svima oko sebe.

Vaš sretan dragi kamen je: topaz za koji se smatra da donosi dobru sreću i radost. Takođe se smatra da povećava privlačnost između parova.

Idealan rođendanski poklon za vas je: foto album sa lijepim uspomenama za muškarca i kožni kofer za ženu.