Ako ste rođeni 23. decembra…

Vaš horoskopski znak je Jarac

Sve što radite, radite po svom. Ključ za jedenje vaših slatkiša je u skromnosti ili bar vi tako kažete. Za vas to ima smisla.

Jednostavna ste osoba, ali odlučna u tome da stigne na sami vrh. Međutim, ova hladna vanjština se može zagrijati kada ima posla sa ljudima čija se sijalica ne pali onako kako bi trebala. U stanju ste na kilometar uočiti nečiju glupost.

Volite praznike kada je porodica na okupu. Postoji nešto u tradiciji što smatrate veoma dragim. Imate lijepa sjećanja na svoje djetinjstvo, iako su vam roditelji možda bili strogi.

Vjerovatno ćete i vi biti takvi prema svojoj djeci, samo ćete se više zabavljati sa njima. Bićete posvećen roditelj, a ne odsutni iz svoje roditeljske uloge. Prijatelji i voljena osoba smatraju da ste dopadljiva osoba. U vašem društvu se svako osjeća ugodno. Iako su od vas mnogo puta traženi savjeti, vama nije ugodno tražiti tuđu pomoć. Brak smatrate nečim što traje zauvijek, tako da osoba koja sa vama želi to da ostvari, mora da bude veoma ozbiljna.

Na radnom mjestu se priča da ste povremeno zahtjevni, promjenjivog raspoloženja i zaboravljate stvari i to one važne. Međutim, uvijek ste fokusirani na ono što želite od života. Odgovorni ste i znate da sami sebi stvarate svoj životni put. Vjerujete da ćete od društva dobiti onoliko koliko ste uložili. Snovi su ono što je Walt Disney svijet dovelo u stvarnost. “Svako mora imati san.”

Kada nešto ne ide po planu, vi to progutate i nastavite dalje. Kao Jarac, emotivno ste stabilni i zreli. Imate sjajne stavove i činite da se i drugi osjećaju dobro. Ovo vas čini sjajnim dodatkom bilo kojoj porodici, lično ili profesionalno.

Najviše ste posvećeni karijeri. Želite svojoj porodici da osigurate udobno i sigurno okruženje i zato naporno radite da biste to postigli. Kada dođete kući želite da vidite svoje nagrade za to što ste se toliko trudili. Dekoracija kuće je vaša strast. To je nešto što volite da radite. Veoma ste sposobni da nešto naučite bez mnogo truda.

Imate osjetljivu kožu i volite prirodni izgled tena.

Kažu da je konzumiranje mnogo vode dobro za kožu, a to je dobra stvar, posebno ako niste pušač. Skloni ste problemima sa leđima. Trebate posebno biti pažljivi sa dizanjem teških predmeta ili vježbanjem.

Uživate u dobro pripremljenim obrocima. Ne razmišljate o sadržaju šećera ili drugih štetnih tvari kada vam je hrana na tanjiru. Da biste zadržali dobar izgled, morate prpeventivno održavati svoje tijelo, um i dušu. Za vas je opuštanje zabranjena riječ. Međutim, trebate ponekad pokušati i to. Ako razmišljate o previše stvari, možda je vrijeme da se opustite.

Znate da je zdravlje važno. Vodite brigu o sebi. Pazite šta jedete i neka vam ne bude teško otići u teretanu. Bitna je umjerenost kada je riječ o određenoj hrani i piću. Međutim, jedino što će vam pomoći je da pijete više vode.Poznate ličnosti rođene 23. decembra:

Jacqueline Bracamontes, Mallory Hagan, Harry Judd, Susan Lucci, Holly Madison, Hanley Ramirez, Cody Ross, Austin Santos.

Vaše vladajuće planete su Saturn koji simboliše pravila i regulacije koje se odnose na nas i Jupiter koji je simbol pozitivnosti i sreće.

Najbolje se slažete sa osobama koje su rođene u znaku Bika: ovo je savršena veza.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Lava: ova veza će biti kratka, ali slatka.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 8 – ovaj broj označava karmičku vezu između materijalizma i duhovnosti.

Broj 5 – ovaj broj označava vašu potrebu da istražujete i otkrivate skrivene aspekte života.

Vaše sretne boje su:

Ljubičasta: ovo je boja percepcije, prosperiteta, mašte i duhovnosti.

Siva: ova boja je simbol rezervisanog dostojanstva, neutralnosti i obaveza.

Vaš sretan dan je:

Četvrtak – ovim danom vlada Jupiter i simbol je povoljnog dana za uspjeh i pobjedu u svim poduhvatima.

Vaš sretan dragi kamen je granat za koji se smatra da poboljšava balans, strast, snagu i podržava poslovne odnose.

Idealan rođendanski poklon za vas je: set za brijanje za muškarca i biserni nakit za ženu.