Ako ste rođeni 22. oktobra…

Vaš horoskopski znak je Vaga

Vi ste analitična Vaga, sposobni ste se veoma dobro izraziti. Sa druge strane, tajnoviti ste kada je riječ o vašim inntimnim osjećanjima i idejama.

Nadareni ste brbljivošću i svako to može vidjeti dok razgovarate sa svakim koga susretnete. Tipično ste osoba koja posmatra i koja je mudra više nego što iko može zamisliti.

Neki smatraju da posjedujete taj kvalitet koji ih skoro zastrašuje. Imate svoje načine koje ljudi jednostavno ne razumiju. Možete se činiti kao da ste neprilagođeni, ali to nije tačno. Samo ste izbirljivi kada se radi o prijateljima i oko toga koga puštate u svoj život.

To je mudro, pošto nemaju svi dobre namjere. Istovremeno nemate vremena za mnoge odnose, jer vam je posao prioritet. Vjerovatno je da završavate sve što započnete. Možda ste po prirodi takmičarskog duha i ne volite da gubite.

Posjedujete neke tipične osobine svog zodijačkog znaka. Pošto imate takvu dvostruku ličnost, možda ćete imati problema sa tim da odlučite šta da radite.

Možda ćete morati da kontrolišete svoj ego. Osim toga, možete biti dominantni ili čak i manipulativni. Ponekad vam je ugodno kad jednostavno ne radite ništa, a ponekad ne možete da sjedite mirno.

Jedinstveni ste, genijalni i pouzdani. Te kvalitete će vam pomoći u profesionalnom području. Obično ste fer i nepristrasni.

Skloni ste da mjerite prednosti i mane, prije nego što pristanete na kompromis ili odluku koja pogađa više od jedne osobe. Sa druge strane, možete biti nevjerovatno neodlučni. Pored toga, uvijek pokušavate da izbjegnete sukobe i dramu.

Uzimate sve od života i znate da mudrost dolazi iz iskustva. Shvaćate kako funkcioniše većina stvari i uopšteno dobro procjenjujete karaktere.

Direktni ste i iskreni. Te osobine su ono što vaši prijatelji i porodica vole kod vas. Pored toga, cijelim srcem se predajete u vezu, bilo da je poslovna ili lična.

Kada ste zaljubljeni, tada ste sretni. Ipak, vi ste predivna osoba. Kada imate partnera, osjećate se cijelim. Kad biste pronašli partnera koji dijeli vaše ideje i ciljeve, bez oklijevanja biste se posvetili takvom odnosu.

Pozdani ste, vjerni i posvećeni. Sa negativne strane, veoma teško prihvatate prekide veze. Često ćete biti dobar prijatelj. Lojalni ste i puni života. Reklo bi se da možete imati aktivan seksualni život.

Skloni ste da izbjegavate osobe za koje imate utisak da nisu prijateljski nastrojene. Ne volite da se drugi miješaju u vaše poslove. Međutim, veoma ste topla i razumna osoba.

Zapravo ste nezavisni, ali volite biti u vezi sa nekim. Za vas je to skoro potreba. Zadržavate u sebi svoje osjećaje, ali ste pošteni. Uopšteno govoreći, idealistična ste, ali i prizemna osoba.
Poznate ličnosti rođene 22. oktobra:

Deepak Chopra, Robert Fuller, Annette Funicello, Jeff Goldblum, Valeria Golino, Curly Howard, Bobby Seale, Shaggy.

Vaša vladajuća planeta je: Venera koja simboliše žensku energiju, ljubav, muziku i zadovoljstva i Mars koji označava vašu avanturističku i buntovnu prirodu.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Vodolije: ovo će biti fenomenalan spoj.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Djevice: ova veza je osuđena na propast.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 5 – ovaj broj predstavlja nove mogućnosti, avanturu, znatiželju i izvornost.

Broj 4 – ovaj broj simboliše mudrost, zavisnost, trud i iskrenost.

Vaše sretne boje su:

Srebrna: ova boja simboliše misteriju, percepciju, moderan način razmišljanja i eleganciju.

Plava: ova boja predstavlja idealizam, vjeru, povjerenje, komunikaciju i stabilnost.

Vaši sretni dani su:

Nedjelja – ovim danom vlada Sunce i označava obnavljanje vaših snova, ciljeva i planova za budućnost.

Petak – ovim danom vlada Venera i označava zadovoljstvo time što radite šta god želite.

Vaš sretan dragi kamen je: opal koji je kamen iscjeljenja i koji može povećati vašu energiju i pomoći vam da postanete mentalno stabilniji.

Idealan rođendanski poklon za vas je: skupi Calvin Klein parfem za muškarca i biljka u saksiji za ženu.