Ako ste rođeni 22. decembra

Vaš horoskopski znak je Jarac

Vi ste talentovani, ali stidljivi. Predivna ste osoba, ali se čini da još uvijek niste sigurni u sebe. Stvarno ste komplikovani. Inteligentni ste; međutim, možda niste svjesni svog potencijala ili ograničavanja.

Volite svoje snove i ciljeve zadržati za sebe. Iako sanjate i lijepoj kući, automobilu i dragoj porodici sa kojom biste to sve podijelili, to ima svoju cijenu. Ponekad može biti teško donijeti odluku između kuće i posla, ali mnogo toga naučite dok osiguravate ugodno okruženje.

Ljubavni odnosi su jednako kompleksni kada ste vi u pitanju. Kada nekoga volite, stvarno ga volite. Samo se plašite neuspjeha i zato prikrivate mnoge emocije, misli i osjećaje. Život nije savršen i pun je izazova. Ponekad morate biti odvažni da biste mogli napredovati. Ne možete cijeli život odustajati zbog svog straha, ako želite da budete uspješni.

Potrebno vam je ohrabrenje i prostor za napredak. Inače, voljni ste svom partneru prirediti uzbudljive trenutke, ali kada dođe moment da sve organizujete; vama se opušta nasamo, bez partnera. Promišljeni ste, dobro primjećujete i često imate odličan smisao za humor. Poznati ste po tome što imate divlju stranu, posebno u spavaćoj sobi.

Vjerovatno nemate mnogo bliskih prijatelja, ali imate taman toliko koliko vam treba. Instinktivno birate prijatelje i ljubavne partnere, tako da ćete vjerovatno dobiti emocionalnu podršku koja vam je potrebna. Zajedno u istom kontekstu sa drugim područjima vašeg života, bojite se poptuno otvoriti zbog straha od neuspjeha! Slomljeno srce nije kraj svijeta. U stvari, svi trebamo učiti iz svojih grešaka i padova.

Pripadate staroj školi kada se radi o tome na koji način se trebaju vaspitavati današnja djeca. Vjerujete da je djeci potrebna disciplina, ali možda ćete imati problema sa njenim sprovođenjem. Želite da budete prijatelj svom djetetu. Kroz iskustvo znate da morate biti snažan i roditelj sa autoritetom.

Vjerovatno ste mršavije građe. Dok se drugi bore sa tim da izgube kilograme, vi ste i dalje blizu veličine koju ste nosili u srednjoj školi. Prekomjerna težina vam nikada nije predstavljala problem, ali baš se i ne hranite zdravo. Samo zato što ne dobijate na težini ne znači da ste u odličnom zdravlju.

Trebate potražiti medicinski savjet i ne oslanjati se toliko na moderne suplemente i rutinske vježbe. Jedete da sakrijete svoje osjećaje. Ako je to istina, onda je možda došlo vrijeme da potražite profesionalnu pomoć za svoje strahove.

Što se tiče profesije, moraćete se odlučiti između više izbora. Sigurno ste dobri u marketingu i reklamiranju. Takođe možete biti dobar pisac i menadžer. Odgovorna ste osoba koja će posvetiti mnogo vremena i truda da odradi posao. Ponekad možete zbog toga zanemariti dužnosti kod kuće.

Ali, vaš cilj je da jednog dana imate finansijsku slobodu, tako da to neće zauvijek trajati. Uvijek štedite novac. Nema mnogo osoba rođenih u znaku Jarca koji rasipaju svoj novac. Povremeno ste velikodušni prema prijateljima i porodici.

Želite ono što i većina ljudi, a to je mir uma. Sa druge strane, imate potrebu za sigurnošću koja od vas zahtijeva da budete uspješni i spremni. Kada ste u vezi volite da obasipate svog partnera ljubavlju i nosite toj osobi doručak u krevet.

Možete imati poteškoća da se suočite sa svojim strahom i odbijati da to učinite, što bi moglo uticati na vaš cijeli život. Možda bi vam iz više razloga bilo korisno da pronađete zdravstvenu profesionalnu pomoć.Poznate ličnosti rođene 22. decembra:

Luther Campbell, Steve Garvey, Maurice Gibb, Robin Gibb, Nick Johnson, Diane Sawyer, Jordin Sparks, Bernadette Stanis.

Vaše vladajuće planete su Jupiter koji je simbol znanja i sreće i Saturn koji simboliše ograničenja, disciplinu, restrikcije i granice.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Ovna: ovo će biti nevjerovatno strastvena veza.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Vodolije: ovo će biti prevrtljiva veza.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 7 – ovaj broj predstavlja inteligenciju, vještinu, harizmu i perfekcionizam.

Broj 4 – ovaj broj simboliše razvoj, povjerenje, stabilnost i organizaciju.

Vaše sretne boje su:

Indigo: ova boja je simbol duhovne percepcije, intuicije, trećeg oka čakre i zdravlja.

Žuta: ovo je boja inspiracije, putovanja, mudrosti i afirmacije.

Vaši sretni dani su:

Nedjelja – ovim danom vlada Sunce i to je dan za odmor i analiziranje.

Četvrtak – ovim danom vlada Jupiter i to je dan snage, sreće i dijeljenja znanja.

Vaš sretan dragi kamen je tirkiz koji je simbol prijateljstva, ljubavi, romnse, liječenja i unije.

Idealan rođendanski poklon za vas je: Rolex sat za muškarca i svileno donje rublje za ženu.