Ako ste rođeni 21. oktobra…

Vaš horoskopski znak je Vaga

Vi ste jedna lojalna Vaga. Efikasno komunicirate sa drugima i sa onima koji su iz drugačije sredine i drugog društvenog statusa.

Najviše se osjećate cijenjenim i imate najviše energije kada ste okruženi ljudima koji vam se dive. Ljudi se raduju čuti vaše šale ili priče.

Uglavnom poštuju vašu sposobnost da otvoreno dijelite svoja iskustva. Osim toga, skloni ste biti tu za prijatelje, bez obzira na to koliko su vam različita mišljenja.

Zabavni ste i možda pomalo nevaljali. Volite da se zabavljate i šalite… možda ste i buntovnik.

O vama bi se svašta moglo reći, a pogotovo da ste veoma hrabri. Ako postoji društveno pravilo koje treba prekršiti, vjerovatno ste vi ta osoba koja će to učiniti. Čak i kao roditelj i dalje ste zabavni ili barem tako smatraju vaša djeca.

Relativno ste emotivna osoba. Veoma ste osjetljivi. Ponekad vas previše okupiraju drugi sa svojim potrebama.

Ljubazna ste osoba koja ponekad preuzme previše tuđih problema. Donošenje odluka može biti bolno za vas, ali u većini slučajeva dobro izbalansirate dobro i loše.

Prijatelji i porodica su vam veoma važni. Produhovljeni ste i to pokazujete. Nikad ne odbijate nikog kome treba vaša pomoć. Uvijek ste posvećeni činjenju dobrih djela. Kao ljubavnik ste intenzivni, bezbrižni i izuzetno impulsivni i romantični. U stvari, iste te kvalitete tražite kod svog partnera.

Kada je riječ o poslu, ponosni ste što znate da niste ograničeni na samo jednu profesiju. Svestrani, inteligentni i orijentisani prema uspjehu su kvalitete koje vas opisuju.

Sa svojim prirodnim talentima, bilo bi dobro da radite u reklamnoj industriji ili da budete profesor na lokalnom univerzitetu. Štaviše, kompatibilna zanimanja za vas su u odnosima sa javnošću ili u pravnom području.

Pošto ste višestruko talentovani, skloni ste da mijenjate poslove više nego bilo koji drugi znak zodijaka. Volite sve raditi na svoj način. Pripazite na svoj finansijski status, prije nego što napravite ovakav korak, jer bi to moglo umanjiti vašu štednju i potrošnju.

Vaše zdravlje je uglavnom dobro osim jedne stvari. Skloni ste prejedanju. Vjerovatno se zbog toga borite sa gojaznošću kao i zbog ljubavi prema slatkišima.

Bez obzira na to, to je lako izbjeći ako želite. Šetnja parkom ili vožnja biciklom oko tri puta nedjeljno će vam pomoći da budete vitki i u formi. Štaviše, to je odličan kardio trening. Moraćete imati disciplinu kako biste počeli sa tim.

Obično ste veseli i privlačite druge kao med pčele. Vaš cilj u životu je da činite druge sretnima. Ponekad možete biti spori pri donošenju oodluka, ali ćete uvijek donijeti najbolju moguću.

Međutim, niko vam ne bi trebao iznositi previše problema, jer vas to previše opterećuje. Okupirani ste time da sve održite mirnim i lijepim. Zahvaljujući tome što ste sposobni da uzmete u obzir svačije mišljenje, to vam i uspijeva.
Poznate ličnosti rođene 21. oktobra:

Carrie Fisher, Dizzy Gillespie, Kim Kardashian, Amber Rose, Judge Judy Sheindlin, Ken Watanabe.

Vaše vladajuće planete su: Venera i Mars. Venera simboliše vaše osjećaje kada se radi o ljubavi, vezama, novcu, zadovoljstvima i imovini. Mars simboliše izdržljivost, aktivnost, neumornost i sposobnost obavljanja stvari.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Ribe: ovo će biti romantičan, strastven i spoj iz snova.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Ovna: ovakva veza je između dvije potpune suprotnosti.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 3 – ovaj broj predstavlja energiju, zabavu, komunikaciju, maštu i liberalan način razmišljanja.

Broj 4 – ovaj broj simboliše balans, fokus, strpljenje, organizaciju i odlučnost.

Vaše sretne boje su:

Roze: ova boja označava ljubav, romansu, strast, privlačnost i intuiciju.

Plava: ovo je boja vjernosti, povjerenja, mirnoće i inteligencije.

Vaši sretni dani su:

Petak – ovo je dan planete Venere i predstavlja dijeljenje i dobar osjećaj.

Utorak – ovim danom vlada Jupiter i predstavlja period kad možete naučiti nove stvari kako biste povećali svoje ukupno znanje.

Vaš sretan dragi kamen je: opal koji je poznat po tome što pomaže u životnom napretku i da postanete uspješni u svim svojim poduhvatima.

Idealan rođendanski poklon za vas je: koncert omiljene grupe za muškarca i posjeta umjetničkoj galeriji za ženu.