Ako ste rođeni 21. decembra…

Vaš horoskopski znak je Strijelac

Veoma ste hrabri. Radoznali ste i zanimaju vas mnoge stvari, ali posebno one koje nisu konvencionalne. Mašta vam je aktivna i puni ste informacija. Sa druge strane, možete biti spori u tome da se pokrenete.

Neke odluke zahtijevaju više razmatranja nego druge, a vi ste strpljiva osoba. Za sve nas je najbolje kada ne žurimo ni sa čim i kada čitamo sitna slova na etiketi proizvoda. Realistični ste u poslovnom i ljubavnom području.

Vesela ste osoba. Neki ljudi smatraju da ste rođeni pod sretnom zvijezdom. Kada biste mogli nešto poželjeti za svoje prijatelje i da im se to ostvari, zaželjeli biste im mir u srcu i umu. Ovo je izvor vaše radosti… u pomaganju drugima. Konstantno razmišljate o svojim prijateljima i o načinima da poboljšate svoje odnose. Niste osoba koja svojim prijateljima i porodici samo govori da joj je stalo do njih, vi to i pokazujete.

Kada želite možete biti tvrdoglavi. Ne možete slijediti pravila knjige, ako ste je sami napisali. Definitivno ste vrijedan radnik, ali povremeno se zanesete. Skloni ste opsesiji. Ovo može jednako uključivati vaš posao, kao i privatni život.

Što se tiče finansija, čini se da ste sretni balansom na kraju mjeseca. Karakterisično se vežete za svoje projekte, da ih učinite svojima, da bi ishod bio uspješan. Volite da budete korisni. Uvijek nadmašite tuđa očekivanja.

Izgleda kao da zarađujete novac bez truda, ali znamo da to nije potpuno tačno. Znate rukovati sa investicijama i ne mislite da je najbolje sve sačuvati. Bolje je mudro potrošiti određenu količinu na nova investiranja.

Ispod sve te hladnoće je vaše veliko srce. Vaši prijatelji smatraju da ste veoma liberalni i strastveni. Vjeran ste i iskren prijatelj. Jednom kada steknete prijatelja, ta veza traje cijeli život. Zbog toga vjerovatno niste imali mnogo romantičnih veza.

U ljubavnoj vezi vam je najvažnije zajedničko vrijeme. Ništa vam ne predstavlja veće zadovoljstvo od uživanja na koncertu u parku sa svojom voljenom osobom, koja je i vaš najbolji prijatelj. Za ovakvu vezu ćete pristati na sve potrebne kompromise, da biste drugu osobu učinili sretnom. Pored toga, potreban vam je neko sa aktivnom maštom da bi sve bilo kako treba i u spavaćoj sobi.

Prijatelji sa kojima ste odrasli imaju ogroman uticaj na to ko ste danas. Vaše djetinjstvo je bilo ili nezaboravno dobro ili loše. Posljednji utisci vas mogu zadržavati na neki način u stvaranju svog života. Emocionalno zdravlje može uticati na vaše fizičko blagostanje. Negativnosti imaju način ulaska u tijelo i izazivanju oboljenja.

Teško je započeti, ali jednom kada vidite koristi od vježbanja, onda ćete sa voljom ići u teretanu. Sve što vam treba je malo motivacije. Ali, budite oprezni, ne želite pretjerivati sa tim. Ničega nije dobro previše, uključujući i vježbanje.

Strpljiva ste i ljubazna osoba. Na neki način činite da uspjeh izgleda kao nešto lako, ali vi mnogo radite da biste ostvarili status koji imate. Volite zvuk muzike uživo i želite da takve provode podijelite sa nekim posebnim.

Volite poslovne rizike. Trebate se prisjetiti svog djetinjstva da pronađete tragove koji će vam dati odgovore na to zašto imate problem sa autoritetom ili pravilima.
Poznate ličnosti rođene 21. decembra:

Phil Donahue, Jane Fonda, Samuel L Jackson, Florence “FloJo” Griffith Joyner, Ray Romano, Kiefer Sutherland, Betty Wrigh.

Vaše vladajuće planete su Jupiter i Saturn. Jupiter je simbol ekspanzije ideja, znanja, sreće i novih mogućnosti. Saturn je simbol truda, kontrole, restrikcija i zrelosti.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Ovna: ovo će biti predivna veza puna ljubavi.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Blizanaca: ovo je veza koja može biti izvrsna ili ekstremno patetična.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 3 – ovaj broj označava spontanost, zabavu, oštroumnost, entuzijazam i uživanje.

Broj 6 – ovaj broj predstavlja konvencionalnog idealistu koji brine i pomaže drugim ljudima.

Vaše sretne boje su:

Ljubičasta: ova boja označava telepatiju, saosjećanje, duhovnost i obnavljanje osjećaja.

Plava: ovo je boja mira, istine, ekspanzije, slobode i stabilnosti.

Vaš sretan dan je:

Četvrtak – ovim danom vlada Jupiter i to je dan povoljan za širenje mudrosti i poslovne ozbiljnosti.

Vaš sretan dragi kamen je tirkiz koji je poznati simbol ljubavi i romanse u vezama koje možda ne idu u pravom smjeru.

Idealan rođendanski poklon za vas je: majica sa sloganom za muškarca i par neobičnih šolji sa ručkom u obliku srca za ženu.