Ako ste rođeni 20. oktobra…

Vaš horoskopski znak je Vaga

Vaš datum rođenja pada na prelaz između Vage i Škorpije. Pametni ste i imate dosta potencijala da budete još bolji. Privlačni ste, seksi, ljubazni, a povremeno možete biti i cinični. Veoma ste emotivni i možete biti moćna sila sa kojom je teško rukovati.

Prilično ste karakterni. Posjedujete najgore i najbolje osobine. U stvari, vaši prijatelji smatraju da ste skloni da budete direktni i znate biti arogantni. Zbog toga vam se predlaže da odvojite vremena da uravnotežite svoje logično stanje bića i onoga što osjećate.

Ljudi mogu da misle da ste povučeni, ali vi ste osoba koja se brine i koja treba dodatnu motivaciju da obavi zadatak. Ponekad ste idealistični kada su u pitanju romantika i ljubav. Skloni ste se zaljubljivati u pogrešne osobe.

Vi ste strastvena Vaga. Tražite puno od svojih prijatelja i partnera. Vjerovatno i puno toga pružate zauzvrat. Ljubazna ste osoba, vjerna i iskrena prema onima do kojih vam je stalo.

Obično ste vi prva osoba koja se izvini. Pored toga, spremni ste za dogovor i kompromis, jer nećete da rizikujete da izgubite one koje volite.

Kao odrasla osoba koja se sjeća prošlosti, možda nećete osjećati da vaše djetinjstvo ima mnogo prijatnih uspomena. Sjećate se haosa i trzavica koje su vam pričinjavale puno nezadovoljstva. Izbjegavate sukob po svaku cijenu. Ali kao i kod bilo kakvog odnosa, morate se baviti emocijama i osjećanjima koja vas uznemiravaju.

Nastaviti prema budućnosti ponekad može zavisiti od napuštanja prošlosti, ali se prvo pozabaviti tim problemima. Pronađite ravnotežu i strpljenje za tu situaciju i počećete napredovati.

Možemo li da pričamo o vašoj novčanoj situaciji? Niste baš dobri u raspolaganju novcem. Uživate u trošenju novca i najkvalitetnijoj odjeći, namještaju i autu ili putovanju. Iako je tačno da imate dobar ukus, trebalo bi da pazite koliko trošite.

Da, trebalo bi da se i počastite, jer ste jedna radna osoba, ali morate nešto sačuvati i za kasnije. Može doći do nužde i nećete biti spremni na to. Imate dostupne savjete i programe za budžetiranje i planiranje čak i na svom pametnom telefonu.

Što se tiče vaše ličnosti kada je riječ o poslu, ne postoji niko ko je više posvećen pronalaženju istine. Iako ne želite da uprljate svoje ruke, možete biti izuzetno ambiciozni. Bili biste odličan advokat, modni dizajner, umjetnik, pisac ili administrator. Možda ste najsvestraniji od svih znakova horoskopa.

Vaše zdravlje je sasvim pristojno. Karakteristično ste podložni problemima sa leđima, bubrezima i bešikom. Zapravo biste uživali u treniranju… to bi činilo da se osjećate dobro i izgledate sjajno.

Bilo bi vam bolje da se držite utvrđenog rasporeda za vježbanje. Duge šetnje vas mogu osloboditi stresa. Nekoliko puta nedjeljno bi šetnja mogla biti veoma ugodna. Važno je da održavate određeni nivo zdravlja.

Vjerovatno ste osoba koja je pametna i ima samopouzdanja. Možete biti kritični, ali ste iskreni. Pronalaženje emocionalne ravnoteže će vas učiniti stabilnom Vagom. Korištenje uma umjesto srca je možda bolje za donošenje važnih odluka. Neki možda misle da vam nije stalo. Ali je istina da ne želite da uznemiravate druge ljude svojom otvorenošću. Trebaće vam vremena da nađete pravi način da nešto odradite kako treba umjesto da poogoršavate situacije. Iako ne volite rutinu, trebalo bi da nađete vremena i napravite raspored za vježbanje.
Poznate ličnosti rođene 20. oktobra:

Dr Joyce Brothers, Snoop Dogg, Bela Lugosi, Mickey Mantle, Jelly Roll Morton, Tom Petty, Virender Sehwag.

Vaša vladajuća planeta je: Venera koja simboliše vaš skup životni ukus. Isto pokazuje način na koji privlačite novac i ljubav sa lakoćom.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Vage: ovakva veza će biti šarmantna i predivna.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Jarca: ovakva veza će biti komplikovana i zbunjujuća.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 2 – ovaj broj predstavlja takt, balans, vještine u dobrom donošenju odluka i duhovnost.

Broj 3 – ovaj broj predstavlja zabavu, inteligenciju, slobodu, ljepotu i kreativnost.

Vaše sretne boje su:

Srebrna: to je elegantna boja koja simboliše sofisticiranost, moderan način razmišljanja, blagostanje i nevinost.

Bijela: to je djevičanska boja koja simboliše mir, čistoću, ekkspanziju i spiritualno buđenje.

Vaši sretni dani su:

Ponedjeljak – ovim danom vlada Mjesec koji simboliše način na koji reagujete u različitim situacijama u svom životu.

Petak – ovim danom vlada Venera i simbol je veza i lijepih stvari u životu.

Vaš sretan dragi kamen je: opal koji je simbol intenziteta, istine, ekvilibrijuma i razvoja.

Idealan rođendanski poklon za vas je: svileni šal za muškarca i mirisne svijeće za ženu.