Ako ste rođeni 18. decembra…

Vaš horoskopski znak je Strijelac

Odvažni ste! Vi ste oličenje neustrašivosti. Ljubazna ste osoba koja će se popeti na najviše planine ili barem pokušati. Inteligentni ste i najdruštvenija i najbolja osoba koju bi svako volio imati u svojoj blizini.

Ne smetaju vam takvi komplimenti, jer volite biti glavna tema razgovora. Vi ste centar pažnje gdje se god pojavite. Društvena okupljanja nisu ista bez vašeg prisustva. Čak i kao dijete ste bili takvi.

Sa druge strane, niste realistična osoba, napeti ste i puni ponosa. Ali kako budete odrastali i postajali zreliji, naajvjerovatnije ćete srediti svoj stil života. Neki propuste priliku da otkriju koliko ste stvarno osjećajni. Dobri ste u skrivanju svojih osjećaja. Prilično ste snažni i činite sjajnog igrača ili glavnu osobu i velikoj korporaciji.

Ponosna ste osoba kada je riječ o karijeri i finansijskim odlukama. Pažljivo baratate situacijama koje se tiču vaših zapolenika, a zauzvrat dobijate njihovo poštovanje. Kada je riječ o partnerstvima, ako su obe strane zadovoljne, tim je sigurniji ili bar vi tako smatrate. Ovako se osjećate i na ličnom i intimnom nivou. Volite da se smijete i mrzite da budete sami.

Volite izazove i uzbuđenja. Vama reći da nešto ne smijete je kao da vam je rečeno da to učinite. Uzbudite se poput vatrene lopte. Svi se dive vašoj odlučnosti. Međutim, vaše mane bi mogle biti to da ste slabi i nestrpljivi. Uradićete ili kupiti nešto bez razmišljanja, pa ćete poslije snositi posljedice. Kada biste samo pričekali ponekad, poštedili biste se nekih nevolja.

U vezi ste romantični. Obasipate partnera malim poklonima koji dolaze ravno iz srca. Nećete ni znati da vam Kupidon kuca na vrata kada ga pustite da uđe. Ipak, želite nekog ko je poput vas; čini se da ne možete pronaći tu osobu koja vam najbolje odgovara. Ali, nemojte odustajati! Sigurno ćete pronaći tu posebnu osobu koja će vas bezuslovno voljeti.

Čini se da vam je više potrebna ljubav nego bilo kojoj drugoj osobi rođenoj u ovom znaku. Može se desiti da se ponašate previše zaštitnički prema onima koje volite ili pomalo opsesivno. Kada volite, volite svim srcem. Vaš partner ne može pronaći nikoga ko je više posvećen i predan od vas. Nije vam se teško otvoriti partneru, ali ste više zavisni od njega u vašoj vezi. Osoba koja vas voli mora biti spremna za putovanja. Volite putovanja skoro onoliko koliko volite seks.

Obraćanje pažnje na detalje i direktnost je ono što vas čini korisnim u poslu. Međutim, potrebno vam je mnogo stimulacije da biste dali sve od sebe. Održavanje uma zauzetim je jedno, ali i fizički morate biti aktivni. Ne volite cijeli dan sjediti za stolom. Kod kuće volite mir i tišinu. Iako niste materijalista, vjerovatno ćete imati veoma lijep dom.

Imate pozitivan način razmišljanja. Nemate umjerenosti u svom entuzijazmu prema životu i zdravlju. Klonite se negativnih osoba, jer vam mogu zagađivati okruženje. Ne treba vam stres zbog nevažnih stvari i ljudi koji su možda zavidni. Inače ste zdravi, ukoliko imate pravilnu ishranu, redovno vježbate, ali nemojte ni pretjerivati u tome. Nemojte osjećati krivicu zbog opuštanja… zaslužujete to.
Poznate ličnosti rođene 18. decembra:

Christina Aguilera, Steve “Stone Cold” Austin, DMX, Bridgit Mendler, Brad Pit, Keith Richards, Angie Stone.

Vaša vladajuća planeta je Jupiter koji je simbol napretka u bogatstvu i znanju, energije i entuzijazma za postizanje ciljeva.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Vage: ova veza je veoma zadovoljavajuća i puna ljubavi.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Raka: ova veza može imati previše razlika.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 9 – ovaj broj predstavlja mudrost, duhovnost, diskretnost i ekscentričnost.

Broj 3 – ovaj broj označava spontanost, inteligenciju i komunikaciju.

Vaše sretne boje su:

Crvena: ova boja predstavlja snagu, seksualnost, ambiciju i nezavisnost.

Ljubičasta: ova boja predstavlja telepatske sposobnosti, duhovno buđenje, ljubaznost i maštu.

Vaš sretan dan je:

Četvrtak – ovim danom vlada Jupiter i to je dan ohrabrenja, iskrenosti, mudrosti i povjerenja.

Vaš sretan dragi kamen je tirkiz koji je simbol ljubavi, pozitivnosti i prijateljstva.

Idealan rođendanski poklon za vas je: karte za mađioničarsku ili komičnu predstavu za muškarca i odmor na jahti za ženu.