Ako ste rođeni 17. oktobra…

Vaš horoskopski znak je Vaga

Ako je vaš rođendan 17. oktobra, onda ste Vaga koja je mudra, imate umjetničke sklonosti i u najmanju ruku ste komplikovani. Želite harmoniju, ali ste često u sukobu sa svojom logikom i onim što govori vaše srce.

Čvrsti ste ili bar tako pokazuju osobine nekoga ko je rođen na ovaj dan. Imate pažnju mnogih ljudi. Obično imamo prijatelje iz različitih razloga i ni vi niste drugačiji po tom pitanju. Nepotrebno je reći da vas prijatelji samo površno poznaju. Imate bliske veze uglavnom sa svojim partnerom i porodicom.

Intuitivna ste osoba. Posjedujete veliku odlučnost i mišljenje. Tvrdoglavi ste i ponekad možete biti autodestruktivni.

Nikad ne učite iz svojih grešaka, bar ne odmah. Možete biti promjenljivog raspoloženja, nabusiti ili iskreni. Prijatelji poštuju vaš stav, jer ste hladne glave čak i kad izražavate bijes.

Kao neko ko je lojalan, volite biti to što jeste. Iako ste neko ko je vrijedan povjerenja, ima i onih koji sumnjaju u vašu iskrenost. Vjerovatno ćete govoriti ono što mislite, jer ste nezavisni i donekle neodoljivi. U isto vrijeme se ne plašite da izrazite svoja osjećanja.

Uglavnom imate takta i toleranciju, ali povremeno ste veoma temperamentni. Imate velike ideje i ako je potrebno možete biti otvoreni u komunikaciji. Osoba ste koja voli da uči. Možete ostvariti karijeru učeći nove stvari ili biste mogli biti profesionalni učenik.

Kao roditelj ste mekani i teško vam je disciplinovati svoju djecu. Zapravo, možda ste bili malo zabrinuti oko roditeljstva zbog odgovornosti koje to donosi. Pored toga, možda ćete morati da balansirate u roditeljstvu i prijateljstvu.

Za razliku od mnogih rođenih u ovom horoskopskom znaku, vi ste odlučni. Ovaj kvalitet vam pomaže da donosite odluke na licu mjesta uz svoju instinktivnu sposobnost. Kao kreativna Vaga, možete shvatiti da imate mnogo mogućnosti ispred sebe.

Osim toga, pametni ste sa novcem. Znate kada treba ulagati a kada štediti. Obično teško rizikujete nešto oko čega ste se puno trudili da izgradite. Shvatate da je uspjeh lično dostignuće i da to svako shvata na drugačiji način. Međutim, nemate zablude o životu i donosite odluke zasnovane na činjenicama i stvarnosti, a ne na željama.

Kada se odlučite za karijeru, postavljate ciljeve ličnog dostignuća. Pored toga, posjedujete urođene sposobnosti. Pametni ste. Vaša kreativnost vam daje veliku prednost u profesiji koju želite. To bi mogla biti karijera u medijima ili novinarstvu. Obe su na zavidnom nivou.

Ljubazna ste i osjetljiva osoba. Neki vas mogu smatrati privlačnim i veoma neodoljivim. Dopadljiva ste osoba koja održava mir u ličnim i profesionalnim odnosima.

Najviše vam odgovaraju menadžerske pozicije ili umjetnička profesija. Obično nastavljate dalje kada prekinete vezu, a da ne provedete puno vremena žaleći. Pošteni ste i puni razumijevanja. Volite svoju slobodu, ali uživate u društvu lijepih osoba.
Poznate ličnosti rođene 17. oktobra:

Eminem, Alan Jackson, Wyclef Jean, Evel Knievel, Ziggy Marley, Kimi Raikkonen, George Wendt.

Vaša vladajuća planeta je: Venera za koju se smatra da je planeta harmonije, ali takođe pokazuje vašu ljubav prema zadovoljstvima, novcu i imovini.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Vodolije: ovakav spoj će biti ekstremno inspirativan i intelektualan.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Škorpije: ovakva veza će biti emotivno nepredvidiva i to sa obe strane.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 9 – ovaj broj označava vašu ljubav prema pomaganju drugima i zbog toga što to generalno koristi cijelom društvu.

Broj 8 – ovaj broj označava vaše karmičku povezanost između fizičkih ciljeva za kojima žudite da postignete u životu i vaše duhovnosti.

Vaše sretne boje su:

Roze: to je boja intimnosti, empatije, nade i dobrog zdravlja.

Boja lavande: to je boja koja simboliše misticizam i pronalaženje pravog balansa između fizičke i duhovne energije.

Vaši sretni dani su:

Petak: ovim danom vlada planeta Venera i simboliše ljepotu, šarm, senzualnost, umjetnost i finansije.

Subota: ovim danom vlada Saturn i označava disciplinu, energiju, fokus i stabilnost.

Vaš sretan dragi kamen je: opal koji pomaže u poboljšanju cjelokupne ličnosti i imovine.

Idealan rođendanski poklon za vas je: skupi pulover za muškarca i elegantna večernja haljina za ženu.