Ako ste rođeni 15. decembra…

Vaš horoskopski znak je Strijelac

Izuzetno ste društveni i zabavni. Na listi ste najtraženijih za druženje. Neki od vaših prijatelja smatraju da volite pažnju koju vam drugi poklanjaju, skoro vas postavljajući na pijedestal. Preuzimate kontrolu nad publikom i činite je svojom.

Slijedite svoj put. Nekonvencionalni ste, ako je nešto drugačije, vi ćete to učiniti. Ako kažu da se nešto ne može uraditi, vi ćete dokazati suprotno. Vodi vas ideja o slavi i bogatstvu. Međutim, postoje i ograničenja: koliko daleko ćete otići da to ostvarite. Odgojeni ste pažljivo i usađen vam je osjećaj za vrijednosti i principe po kojima živite.

Sa druge strane, spontani ste. Potrebna vam je stimulacija ili postajete hiperaktivni. Radoznala ste osoba. Ponekad vas ponese vaša priroda, pa vam se često događaju nezgode. Eksperimentisanje možda nije za vas kada se radi o određenim stvarima koje sadrže veliki rizik.

Imate veliko srce. Mnogi prijatelji traže od vas savjet, uglavnom zbog toga što imate logično razmišljanje. Sposobni ste vidjeti sve iz drugog ugla. Ovo bi vas činilo odličnim posrednikom ili savjetnikom. Volite da raspravljate o činjenicama, posebno sa prijateljima.

Kada se radi o porodičnim vezama, niste bliski onoliko koliko biste mogli biti sa svojom porodicom. Nastavljate se nadati boljim danima, iako ste imali promašaja u prošlosti. Roditeljstvo će vas naučiti par stvari vezano za donošenje određenih odluka. Kada se suočavate sa određenim situacijama, uvijek pomislite na to kako bi vaši roditelji reagovali da su na vašem mjestu. Dio vaših odluka je vjerovatno baziran na sjećanjima iz djetinjstva ili želji da promijenite sve što želite, a to može biti pogrešno.

Čini se da nemate sreće u ljubavi. Čini se da niste obeshrabreni time da pronađete svoju srodnu dušu. Međutim, teško podnosite razočaranja. Nikom to ne pokazujete, ali teško vam padaju raskidi i patite u samoći.

Možete shvatiti da vam najbolje odgovara karijera u polju službe ljudima, pošto ste brižna osoba. Osjećate zadovoljstvo kada pomažete drugima. Nagrađeni ste zbog svojih dobrih djela. Novac kao da vam pada sa neba. Opet, vrijedno radite za novac i nećete dopustiti preprekama da vam stanu na put u ostvarenju svog cilja. Kada je teško, vi se još jače trudite.

Zdravlje Strijelca uglavnom zavisi od pozitivnog i pobjedničkog stava. Samo vi ste generator svog imunog sistema. Uglavnom vam je zdravlje dobro, ali trebate biti pažljivi u borbi protiv bolesti jetre i stomaka. Možete biti skloni nesrećama i ozljedama nogu. Čini vas sretnim određena vrsta hrane, a to može biti opasno kada se radi o održavanju normalne težine. Iako je kakao zdrav, dobar je samo ako se umjereno koristi. Ako promijenite način ishrane, to može imati pozitivan uticaj na vaše tijelo i um.

Vi ste nevjerovatni! Nenamjerno privlačite mnogo pažnje. Ljudi vas vole, vjeruju vam i odaju vam svoje intimne detalje. Vi ste neko ko bi mogao pobijediti na izborima. Osim toga, fokusirani ste na globalno i to je ono o čemu uglavnom sanjate. Vaši prijatelji smatraju da ste komplikovani kada se radi o romansi. Pored toga, možete imati raznih problema sa hranom. Pokušajte promijeniti svoju rutinu i jesti zdraviju hranu.
Poznate ličnosti rođene 15. decembra:

Tim Conway, Max Green, Imani, Don Johnson, Keylor Navas, Henry Santos, Garret Wang.

Vaša vladajuća planeta je Jupiter koji je simbol milosti, sreće, napretka, vitalnosti i optimizma.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Lava: ovo je živahna i dinamična ljubavna veza.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Bika: ova veza može preživjeti samo ako budete učili iz svojih grešaka.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 6 – ovaj broj je simbol ljubavi, brige, nesebičnosti, zaštite i žrtve.

Broj 9 – ovaj broj je simbol globalne svijesti, sofisticiranosti i saosjećanja.

Vaše sretne boje su:

Ružičasta: ova boja označava romansu, mekoću, pristupačnost i harmoniju.

Ljubičasta: ova boja označava intuiciju, magiju, misticizam, prosperitet i ponos.

Vaši sretni dani su:

Petak – ovim danom vlada Venera i označava konekciju sa ljudima i zabavu.

Četvrtak – ovim danom vlada Jupiter i to je dobar dan za donošenje finansijskih odluka.

Vaš sretan dragi kamen je tirkiz koji balansira vaše čakre i simbol je vječnog prijateljstva.

Idealan rođendanski poklon za vas je: najnovija video igra za muškarca i kožna jakna za ženu.