Ako ste rođeni 14. decembra…

Vaš horoskopski znak je Strijelac

Vi ste osoba koja poštuje dogovore. Prijateljeski ste nastrojeni i imate veliko srce. Postavljate sebi ciljeve i veoma ste ambiciozni. Uvijek nekako uspijete ostati sabrani u bilo kakvom ludilu oko sebe.

Optimistični ste i fleksibilni i imate dobar temperament i stav. Međutim, vatreni ste, ali na neki način i nestalni. Događa se da ostavite neki posao na pola dovršen.

Radoznala ste osoba. Volite istoriju i biologiju. Vaši prijatelji vas smatraju hodajućom enciklopedijom. Volite hazardne igre i bilo kakve koje nose nekakav rizik.

Volite se družiti sa prijateljima. Na društvenoj sceni ste obično vi ta osoba koja dobije svu pažnju.

Ideja o braku vas čini sretnim. Zbog toga se možete odlučiti na taj korak veoma mladi. Ne bi bilo neobično da ste u jednoj vezi do kraja svog života. Među vašim prijateljima vlada sloga i zabavljate se kad god se okupite. Posebno ste sretni onda kada su vam i prijatelji i porodica na okupu.

Svjesni ste svog zdravlja i rijetko ili nikad se ne razboljevate. Međutim, više volite alternativne načine liječenja. To vam pomaže i ne zanima vas šta drugi misle o vašem stilu života.

Možete uspjeti u bilo čemu što izaberete, ali biste bili veoma uspječni u velikom biznisu, marketingu i servisnoj industriji. Karijera sa kojom biste bili najsretniji je ona u kojoj koristite prirodne talente kao što je pisanje ili pričanje. Kako vam zvuči istraživački reporter? Ovo zanimanje bi ispunjavalo vašu potrebu za stimulacijom i raznolikošću.

Kada govorite istinu imate najbolje namjere, ali postoje trenuci kada trebate imati više takta. Ponekad ni ne shvatate da vrijeđate nečije osjećaje dok nije prekasno. Onda naiđe period kada ne znate šta da kažete i počnete skretati sa teme.

Pametni ste i to vam niko ne može oduzeti, kao ni vaše dobro zdravlje. Želite da uspijete u životu. Aktivni ste i harizmatični i vole vas i ljudi i životinje.
Poznate ličnosti rođene 14. decembra:

Morey Amsterdam, Craig Biggio, Jade Bryce, Kiari Cephus, Mike Fuentes, Archie Kao, Steve MacLean, Nostradamus.

Vaša vladajuća planeta je Jupiter koja simboliše vašu sposobnost da vjerujete ljudima i vašu velikodušnu i brižnu prirodu.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Vodolije: ovo će biti putovanje sa prekrasnim iskustvima.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Škorpije: ova veza će biti kompatibilna samo kada je u pitanju seks i ništa više.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 5 – ovaj broj označava konstantno kretanje, dinamiku, avanturu, lojalnost i nepredvidivost.

Broj 8 – ovaj broj označava karmički balans između uspjeha i truda koji uložite u to.

Vaše sretne boje su:

Zelena: ovo je boja zdravlja, harmonije, ravnoteže, topline i dobrote.

Ljubičasta: ova boja označava duhovno pprosvjetljenje, maštu i luksuz.

Vaši sretni dani su:

Srijeda: ovim danom vlada Merkur i to je dan da shvatite jasne i precizne načine na koje ćete ostvariti svoje ciljeve.

Četvrtak: ovim danom vlada Jupiter i to je dobar dan sa pozitivnom energijom koja će vam pomoći da imate više optimizma i budete produktivniji.

Vaš sretan dragi kamen je trikiz koji je poznat po poništavanju negativne energije i pružanju stabilnosti.

Idealan rođendanski poklon za vas je: posjeta skloništu za životinje za muškarca i vožnja bicikla po šumi sa košarom za piknik za ženu.