Ako ste rođeni 13. oktobra…

Vaš horoskopski znak je Vaga

Ukoliko vam je rođendan 13. oktobra, onda ste vjerovatno tiha Vaga, ali skloni ste ka tome da budete sanjar. Idealno ste savršena osoba, ali imate i svoje nesigurnosti.

Uglavnom je to zbog činjenice da postavljate sebi previsoke ciljeve. Postavljanje ostvarivih i ciljeva koje možete dostići će poboljšati vaš učinak i povećati vaše samopouzdanje, jer imate nježnu dušu.

Imate zdravu ličnost, ali ne kada je riječ o vašoj porodici ili njenoj zaštiti. Ako neko ugrožava vaše najbliže, postajete bijesna i neuravnotežena Vaga. Ovaj kvalitet nije nužno negativan, ali je slabost. Teško se otvarate strancima.

Kada ste zaljubljeni, osjećate se na određeni način koji podsjeća na nesigurnost. Jednostavno nemate vjere u ljude, jer ste ranije pretrpjeli mnoga razočarenja.

U ljubavi koja će trajati zauvijek je vjera pola osvojene bitke. Međutim, potrebno je mnogo posla da ostvarite taj osjećaj, ali vaša romantična strana pokazuje da ste spremni da pokušate.

Dobar ste posmatrač, analitički mislilac i društveno stvorenje. Volite da budete u društvu drugih ljudi, a ne da budete sami. Kažu da ste veliki prijatelj.

Možda imate razne prijatelje i željni ste da se pridružite interesantnim razgovorima i situacijama. Pored toga, odani ste i posvećeni svojim prijateljima i porodici.

Skloni ste tome da se brzo zaljubljujete. Jednom kad osjetite da ste zaljubljeni, tad počinjete da razmišljate o braku. To je možda idealistično i može izazvati mnoga razočarenja.

Samo budale žure. Znamo da volite da budete partner sa nekim, ali treba vam vremena da nešto naučite iz svojih iskustava, prije nego što pređete na sljedeće.

Ironično, sposobni ste savjetovati druge oko njihovog ljubavnog života ili oko života uopšte. Imate sposobnost da odmjeravate dobre i loše strane, tako da bi vam donošenje odluka trebalo biti lako, ali vi ste klasično neodlučni.

Pored toga, vaš datum rođenja pokazuje da možete biti neiskreni. Ali svako ko vas dobro poznaje zna da to jednostavno nije tačno. Jednostavna ste osoba i urođeno vam je da razumijete šta ljude čini sretnima i zato oni vole biti u vašem društvu.

Kao dijete ste uspjevali riješiti mnoge “odrasle” situacije, što vas je činilo jednom snažnom mladom osobom. Zbog toga ste emocionalno zreli. Kao odrasla osoba i možda i roditelj, štitite mlade ljude i vodite računa o onima koji imaju manje sreće. Ovi kvaliteti su urođeni i učiniće vas izuzetnim roditeljem ili starateljem. To nije mali posao, jer je potrebno biti velika osoba da bi se normalno riješili mnogi životni izazovi.

Volite održavati dobro zdravlje, ali ne i održavanje forme. Pravilno jedite, unosite vitamine i suplemente i budite aktivni. To je generalno dovoljno da održavate dobar fizički oblik.

Ako želite da se povežete sa profesijom koja iskorištava vaše talente, onda treba da potražite karijeru u izdavaštvu, obrazovanju i zabavi. Vaša sposobnost da privlačite ljude i da komunicirate je prednost u bilo kojem od tih zanimanja. Želite da živite udobno i da, u principu, ispunjavate ciljeve usmjerene ka finansijskom uspjehu.

Uopšteno stvarate prijateljstva koja traju dugo, ali intimne detalje dijelite samo sa prijateljima u koje imate povjerenje i sa porodicom. Jednom kad nađete nekoga s kim ćete podijeliti život, onda bi trebalo da se opustite.

Na zabavama ste u centru pažnje. Održavate zdrav način života, ali ne volite vježbati. Planirate da živite dobar život i imate resurse za to, jer ste pametni i emocionalno zreli.
Poznate ličnosti rođene 13. oktobra:

Ashanti, Noah Crawford, Brian Dawkins, Tisha Campbell-Martin, Marie Osmond, Margaret Thatcher, Jerry Rice, Demond Wilson.

Vaša vladajuća planeta je: Venera koja predstavlja estetski dio vašeg života i senzualna zadovoljstva.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Bika: ovakva veza će biti ugodna i privlačna.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Raka: ovakva veza će zahtijevati mnogo truda da bi uspjela.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 4 – ovaj broj simboliše pragmatizam, odlučnost, menadžment i uvjerenje.

Broj 5 – ovaj broj predstavlja hrabrost, slobodu, entuzijazam i društvenost.

Vaše sretne boje su:

Ružičasta: ovo je boja koja simboliše privlačnost, nevinost, ljubav i intuiciju.

Žuta: ova boja predstavlja inteligenciju, nadu, radost i praktičnost.

Vaši sretni dani su:

Nedjelja – ovim danom vlada Sunce i predstavlja vašu sposobnost da planirate i ostvarite svoje snove.

Petak – ovim danom vlada Venera i predstavlja emocionalne aspekte vaše ličnosti.

Vaš sretan dragi kamen je: opal koji predstavlja romansu, vjernost, kreativnost i efikasnost.

Idealan rođendanski poklon za vas je: štafelaj za slikanje za muškarca i korpa aromatičnih esencijalnih ulja, soli za kupanje i parfema za ženu.