Ako ste rođeni 13. novembra…

Vaš horoskopski znak je Škorpija

Ukoliko ste rođeni 13. novembra, u najmanju ruku se može reći da ste jedinstvena Škorpija. Mnogim ljudima ste izvor energije. Iako ste izuzetno nezavisni i volite svoju slobodu, vi ste i fleksibilni. Volite u svemu biti spontani.

Mnogi vas smatraju zabavnom i možda jednom od najsretnijih osoba koje poznaju, suprotno vjerovanju da je 13 nesretan broj. U negativnom smislu, ponekad stvarate dramu tamo gdje nema za to razloga.

Drugi vas smatraju tvrdoglavom osobom. Međutim, vi ste osjećajni i vrlo brižni. Posvetićete se onim uzrocima koji vas emocionalno pogađaju, da biste napravili razliku. Imate fantastičan talent da okupite ljude kada je to potrebno. Prirodni ste.

Vaše saosjećanje je neuporedivo. Kao roditelj težite ka tome da se snažno oslanjate na discipilnu i nećete dozvoliti da vaša saosjećajnost narušava vaš autoritet.

Posjedujete dodatnu pomoć moći i uticaja. Poznati ste po tome što koristite ove darove za dobrobit drugih, često se i žrtvujući. Bez obzira na to, ponosni ste i teško tražite ili prihvatate pomoć drugih ljudi.

Svoje srce držite u rukavu. Zbog toga vam budu povrijeđeni osjećaji. Razgovor o onome što osjećate će pomoći onima koji vas vole da razumiju kroz šta prolazite, a ne da samo zadržavate svoju bol u sebi.

Previše brinete. Možete biti nestrpljivi i htjeti sve kontrolisati. Možda je vrijeme za promjenu. Zapamtite da smo svi mi nesavršena bića koja griješe i nisu svi protiv vas. Činjenica da imate snažnu volju može biti vaša propast, kao i pozitivna osobina. Kada nešto odlučite, gotovo je.

Inače vam nije lako stvarati nova prijateljstva. Ona nisu za vas jednostavna kao drugima. Uglavnom vas zanimaju druge kulture i životni stilovi koji se razlikuju od vaših.

Vaše djetinjstvo može imati veze sa načinom na koji živite svoj život kao odrasla osoba. Emocionalni ožiljci utiču na vaše ponašanje. Šta god da vas sputava, trebate pokušati da se otrgnete od tih lanaca. Neke stvari trebaju biti ostavljene iza sebe.

Upoznati ste sa najnovijim zdravstvenim idejama i trendovima. Vjerovatno ste produhovljena osoba, a ne neko ko je religiozan.

Međutim, svoje zdravlje shvatate ozbiljno i često se možete naći u teretani ili na sportskom terenu. Skloni ste da trenirate na mnogo načina. Pored toga, vjerujete da su um i tijelo jedno.

Kada je riječ o vašoj karijeri, možda ćete ih nekoliko promijeniti prije nego što pronađete onu koja vas čini sretnim. Postavljanje ciljeva vam nije jača strana, jer se ne držite postavljenih normi. Ideja stvaranja ciljeva za sebe ne postoji u vašim koracima prema uspjehu. Međutim, trebali biste planirati i držati se toga, ali vi volite da živite uzbudljivo.

Možete se opisati kao škrta osoba. Znate kako se štedi i raspolaže novcem. To je vjerovatno zato što ste nesigurni u budućnost.

Želite da budete uspješni ili uspješni na način na koji to opisuje društvo. Imate mnogo talenata… neke čak niste ni otkrili. Skloni ste tome da sve radite po svom. Kada je u pitanju vaša karijera, tu nema kompromisa. Dajete sve od sebe i ništa manje ne očekujete od drugih. Međutim, nije vas mnogo briga o tome šta drugi misle.

Uspješni ste i svjesni vrijednosti svojih talenata. Brižna ste osoba koja ima moć da bude sve što želi biti. Uglavnom ste zabavna osoba koja voli svoje prijatelje i porodicu. Privlače vas ljudi koji su drugačiji od vas.

Odani ste prijateljima i porodici, ali postoje trenuci kada ste malo paranoični. Ozbiljno shvatate život i zdravlje, iako sve radite na svoj način.
Poznate ličnosti rođene 13. novembra:

Asdrubal Cabrera, Whoopi Goldberg, Shabazz Muhammad, Jimmy Kimmel, Joe Mantegna, Metta World Peace, Steve Zahn.

Vaša vladajuća planeta je Mars koji predstavlja ratoborni i agresivni aspekt vaše ličnosti.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Škorpije: ova veza bi se mogla ispostaviti kao fantastična.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Strijelca: ovo ne bi bio dobar spoj.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 4 – ovaj broj simboliše dobro planiranje, organizaciju i menadžment.

Broj 6 – ovaj broj predstavlja pravilan balans između ljubavi i pouzdanja.

Vaše sretne boje su:

Crvena: ova boja simboliše strast, ljubav, energiju i opasnost.

Srebrna: ova boja označava mudrost, moderan način razmišljanja, prosperitet i mir.

Vaši sretni dani su:

Nedjelja – ovim danom vlada Sunce i predstavlja vašu sposobnost da budete inspiracija drugima da budu najbolji što mogu biti u životu.

Utorak – ovim danom vlada Mars i predstavlja vašu rezervisanost kada se radi o ostvarenju ličnih i profesionalnih ciljeva.

Vaš sretan dragi kamen je topaz koji pomaže u obnavljanju vjere i svoje sposobnosti, vezu, karijeru i finansije.

Idealan rođendanski poklon za vas je: dobra kamera za muškarca i ukusne čokoladice za ženu.