Ako ste rođeni 12. novembra…

Vaš horoskopski znak je Škorpija

Ukoliko ste rođeni 12. novembra, velike su šanse da ste stidljiva osoba. Nekako je teško to opisati, ali imate nešto posebno u sebi. Odlučni ste u tome da uspijete u životu, postavljajući i na vrijeme ispunjavajući ciljeve.

Više volite da radite sami, a ne u grupi ljudi. Radite po svom i ne govorite nikom ništa o svom poslu. Čak ni vaši najbliži prijatelji ili članovi porodice ne znaju sve o vama.

Direktno se suočavate sa izazovima. Zapravo i pobjeđujete i dokažete drugima da nisu u pravu. Međutim, možete biti osvetoljubivi.

Imate dobro pamćenje. Ne zaboravljate mnogo toga, a posebno one koji nisu bili dobri prema vama. Savjet… živite i pustite druge da žive.

To će učiniti da se osjećate bolje iznutra. Opraštanje ljudima samo oslobađa vaše tijelo od nepotrebnih stresova i opterećenja. Držanje bijesa i mržnje u svom srcu će vas dugo boljeti, dok ta druga osoba živi svoj život, a da i ne razmišlja o vama. Nemojte se ljutiti, popravite ono što možete i zaboravite na takvu osobu koja vas je povrijedila.

Možete imati dvostruku ličnost. Neki vas poznaju kao ljubazne i darežljive, drugi se mogu bojati vašeg gnjeva. Pametni ste i znate šta pokreće druge ljude. Često ih udarate tamo gdje najviše boli. Uglavnom samo želite da vas ostave na miru. Ne smetate drugim ljudima i osjećate se povrijeđeno i ljuti ste kada se ljudi prema vama ponašaju loše.

Kada je u pitanju ljubav, volite snažno. Imate osjećanja koja su duboka i dugotrajna. Ne poklanjate lako svoje povjerenje, jer ste pretrpjeli mnoštvo razočaranja, ali vam je potreban neko koga možete pozvati u vremenu potrebe. Najbolja kombinacija je kada ste sa nekim ko je poput vas. Fizički i mentalno vodite računa o onima koje volite.

Kada niste u vezi, skloni ste da tražite sreću u hrani, alkoholu ili drogi. To nije način, jer takve stvari samo izazivaju još više problema. Zarazite se zdravim i pozitivnim stvarima kao što je fitnes. Birajte svoje zavisnosti kao što birate svoje prijatelje.

Imate mnoge talente i sposobnosti. Izbor karijere može biti isto toliko težak kao i izbor zdravih navika. Razmislite o svojim urođenim sposobnostima i ta odluka može postati lakša. Kreativni ste… iskoristite te kvalitete da donesete svoju konačnu odluku.

Naklonjeni ste umjetnosti. Karakteristično biste uživali u karijeri u izdavaštvu ili kao neko ko piše muziku. Poznato je da organizujete odlične zabave, tako da i planiranje događaja možete uzeti u obzir pri odabiru karijere.

Uglavnom ste ambiciozna osoba. Entuzijastični ste kada je riječ o budućnosti. Vjerujete da ćete uspjeti, a sa tim pozitivnim stavom i hoćete! Sve započinjete sa veselim i uzbuđenim stavom i obično sve završavate na isti takav način. To je sjajna osobina i to bi cijenio bilo koji poslodavac.

Kada je u pitanju vaš novac, možete ga trošiti na nepotrebne stvari. Pošto ste usamljenik, stalno pronalazite stvari koje su preskupe za vas. Finansijsko planiranje vam može biti od koristi, bez obzira na to da li zarađujete mnogo novca ili ste na budžetu.

Dajete sve od sebe kada ste u potrazi za srećom. Nije bitno da li se radi o poslu ili nečem ličnom, vi ste spremni da radite za ono što želite. Želite najbolje od života i sa svojom odlučnošću ćete to vjerovatno i ostvariti.

Iako je istina da svoj uspjeh dijelite sa drugima, možda biste trebali pripaziti na svoju potrošnju, alkohol i količinu hrane koju unosite. Skloni ste da pretjerujete u tome kada se radi o razočaranjima.
Poznate ličnosti rođene 12. novembra:

Raymond Ablack, Tevin Campbell, Nadia Comaneici, Grace Kelly, Omarion, Sandara Park, Kendall Wright, Sammy Sosa.

Vaša vladajuća planeta je Mars koja simboliše konstruktivnu i destruktivnu energiju koja može biti dobra ili loša za vas.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Blizanaca: ovakva veza će biti društvena i ljupka.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Ovna: ovakva veza će biti puna ljubomore i sumnjičavosti.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 5 – ovaj broj je progresivan, multitalnetovan, snažan, hrabar, ali mu nedostaje smjer.

Broj 3 – ovo je broj optimizma, sreće, senzualnosti, ljepote i inovacije.

Vaše sretne boje su:

Ljubičasta: ovo je boja koja simboliše iluzije, magnetizam, znanje, spiritualnost i čistoću.

Crvena: ovo je boja koja traži od vas da razmislite prije nego poduzmete bilo kakve ishitrene akcije.

Vaši sretni dani su:

Utorak – ovim danom vlada Mars, bog hrabrosti, i pokazuje vam da trebate biti spremni da se suočite sa bilo kakvim izazovima.

Četvrtak – ovim danom vlada Jupiter i to je dan znanja, mudrosti, darežljivosti i duhovnosti.

Vaš sretan dragi kamen je topaz za koji se smatra da liječi um i da je preventiva za mentalne poremećaje.

Idealan rođendanski poklon za vas je: kvalitetna kolonjska voda za muškarca i karte za operu za ženu.