Ako ste rođeni 11. decembra…

Vaš horoskopski znak je Strijelac

Vi ste inteligentna osoba. Trudite se da ostvarite ono što želite lako se prilagođavate svim situacijama. Međutim, imate čvrsta religijska i politička uvjerenja.

Možete strastveno podržavati neke određene pokrete, ideje i okolnosti, iako se volite i zabavljati. Sa druge strane, zabrinuti ste situacijom u svijetu.

Osim toga, potpuno ste suprotni od ostalih rođenih u ovom znaku. Izuzetno ste stidljivi i kompleksni. Ali, pokušati to shvatiti može biti pomalo zbunjujuće.

Povremeno se volite uključiti u avanturu. Volite biti u pokretu i fizički aktivni. Nikad ne gubite dane sa vrećicom čipsa na kauču i nikad se ne dosađujete.

Zabavno je izlaziti sa vama. Drugi ljudi uživaju u vašem društvu. Popravljate tuđa raspoloženja, a da toga niste ni svjesni. Osim toga, romantična ste osoba koja je sposobna za intenzivnu ljubav. Lako sklapate prijateljstva i tražite svoju srodnu dušu.

Oskreno izražavate svoje osjećaje. Odmah kažete nekome da niste zainteresovani, ako je stvarno tako. To može biti zbunjujuće, jer ste poprilično skloni flertu. Opet, možda to činite nesvjesno i nenamjerno.

Pošto ste toliko romantični, može se dogoditi da doživite razočaranja kada su u pitanju ljubavne veze, jednostavno zbog toga što imate nedostižne ideje i fantazije. Kada vam se ne ostvare ideje, odlazite nesretni i osjećate da niste vrijedni pronalaska prave ljubavi. Osim toga, ne želite da imate djecu dok je ne pronađete.

Zdravlje vam je stabilno i dobro. Svjesni ste potreba svog tijela, međutim, možda ćete pušiti cigarete ili imati bar jednu lošu naviku. Ako ste skloni pretjerivanju, budite oprezni sa alkoholom ili nekim drugim lošim supstancama.

Ako dođe do legalizacije marihuane u vašoj državi, to bi vam takođe mogla postati navika. Dok to čini apetit većim, trebate paziti šta jedete. Kombinacija nezdravih navika u ishrani i drugih opasnih supstanci može naškoditi vašem tijelu.

Što se tiče finansija i karijere, vjerovatno ćete odabrati zanimanje koje vam omogućava da napravite razliku na još većem nivou od nivoa zajednice. Onaj ko uči, on je mudar. Htjeli biste priliku da putujete ili pomažete ljudima koji prolaze kroz emocionalne i stresne trenutke. Voljeli biste da imate vremena da posvetite svoje vrijeme i novac za pomoć onima kojima je potrebna. Volite sve ono što je najbolje, ali u suštini niste materijalista.

Vaša entuzijastična ličnost se često pogrešno smatra nervoznom. Uglavnom izgledate sigurno i puni samopouzdanja. Međutim, povremeno ne možete donijeti odluku. Kada se radi o vašoj slobodi i sigurnosti, želite jednakost. Ne žurite sa pronalaženjem prave osobe za sebe.

Osoba koja se za vas zainteresuje, moraće da vam pruži stimulaciju koja vam je potrebna. Imate tendenciju da bezopasno flertujete. Uglavnom je to da privučete malo pažnje. Kao roditelj ćete shvatiti da ste prirodni talent. Samo nastavite i jedite više hrane koja sadrži proteine ili kalcijum.
Poznate ličnosti rođene 11. decembra:

Mos Def, Gary Dourdan, Rhoma Irama, Jermaine Jackson, Mo’Nique, Rey Mysterio, Jr., Nikki Sixx.

Vaša vladajuća planeta je Jupiter koji simboliše konstantnu potragu za odgovorima na mnoga pitanja u vašem umu.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Strijelca: ova veza će biti puna uzbuđenja.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Bika: ova veza će biti nestalna i teška ta rukovanje.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 2 – ovo je broj prijateljstva, kompromisa, intuicije i ohrabrenja.

Broj 5 – ovaj broj označava ljude koji vole avanture i koji žele da istraže svijet.

Vaše sretne boje su:

Plava: ova boja predstavlja čvrstinu, komprehenziju, strpljenje i istinu.

Bijela: ova boja simboliše čistoću, nevinost, spiritualnost, pozitivnu auru i unutrašnji mir.

Vaši sretni dani su:

Ponedjeljak – ovim danom vlada Mjesec i simboliše dan snova, dubokih misli i shvatanje onoga što je važno.

Četvrtak – ovim danom vlada Jupiter koji simboliše uspjeh u poduhvatima i dobru zaradu od investicija i teškog rada.

Vaš sretan dragi kamen je tirkiz koji je simbol zaštite od negativnosti, izražavanja ideja i duhovnog prosvjetljenja.

Idealan rođendanski poklon za vas je: uplata za vikend avantura za muškarca i zen maska za iphone za ženu.