Ako ste rođeni 10. decembra…

Vaš horoskopski znak je Strijelac

Imate analitički način razmišljanja, ali i sjajan smisao za humor. Sigurno ste kreativna osoba, posebno kada se radi o skrivanju osjećaja. Prijatelji i porodica smatraju da je vaš entuzijazam pravo osvježenje.

Postojani ste, veseli i drugi ljudi vas vole. Kada se radi o vezama i osjećanjima, skloni ste stidljivosti. Ovo je tema koju volite izbjegavati.

Međutim, otvoreni ste za debate i razgovore o putovanjima ili nečemu što bi dodalo jasnoću vašem radoznalom umu. Poznati ste po tome što ste ispred svog vremena. Otvoreni ste prema neobičnim idejama.

Idealista ste. Nadate se boljoj budućnosti i uzbuđeni ste zbog toga. Velikodušni ste i optimistični. Iznenađujuće je, ali imate stranu koja je totalno ozbiljna i prkosni ste kada ste izazvani. Nevjerovatno važni aspekti vašeg života su lojalnost i sloboda.

Na vrijeme izvršavate svoje obaveze i dobro obavljate posao. Vaša ličnost se odražava na vašu poslovnu etiku. Jako ste vrijedni i očekujete da se svako uklapa u vaše standarde. Ovo bi moglo izazvati neke nesuglasice sa ljudima iz okoline. Međutim, vi baš niste strpljiva osoba. Čekanje vas čini nervoznim i uznemirenim. Zato, ako neko želi da vas impresionira, mora uvijek poštovati vrijeme.

Što se tiče ljubavi, prilično ste nestalni. Kada vam partner počne postavljati zahtjeve, vi odmah želite odustati. Ovo je zbog dvostrukih standarda. Vrijedni ste i sposobni za mnogo toga u ljubavi. Samo ne želite da žrtvujete svoju slobodu da ne propustite nekog savršenog, potencijalnog, životnog partnera.

Kao roditelj ili osoba sa autoritetom, trebaće vam malo organizacije. Vezani ste za članove svoje porodice, zbog čega su svi ponosni, a to donosi pozitivno okruženje.

Za vas su zdravlje i vježbanje jedno. Volite učestvovati u fizičkim aktivnostima. Ponekad se morate zaustaviti, jer ste skloni nezgodama. Ne bi bilo čudno da ste povrijedili nogu ili glavu pri tome. Pobrinite se da zamotate ta područja koja bi mogla trpiti posljedice košarkaške igre. Osim toga, trebate obratiti posebnu pažnju na svoju kožu i kosu. Možete pronaći mir u meditaciji i aromaterapiji.

Vaše radne kolege vas smatraju svojim herojem. Fantastični ste u vrijeme krize. Savršeni ste za poslove u kojima je mnogo akcije. Sposobni ste donijeti brze odluke koje su promišljene. Direktni ste i predani poslu. Dobro baratate novcem. Svoje finansije držite u redu. Sviđa vam se stil života bogatih, a sa svojom odlučnošću bi trebalo da ga ostvarite.

Imate snažnu volju. Osim toga, zabavni ste, kreativni i uživate u aktivnostima. Kada se radi o vezama i vašoj slobodi, više volite svoju slobodu. Pametni ste, ali ne i kada se radi o ljubavi. Ponašate se malo drugačije od ostalih rođenih u ovom znaku.

Nije vam strano produženo radno vrijeme, jer želite da ostvarite finansijski status koji će unaprijediti vaš životni stil. Niste lijeni, ali ste skloni nezgodama. Na kraju, veoma dobro rukujete svojim poslovnim i finansijskim problemima.
Poznate ličnosti rođene 10. decembra:

Wilfried Bony, Taylor Dior, Michael Clarke Duncan, Massari, Summer Phoenix, Raven Symone, Dion Waiters.

Vaša vladajuća planeta je Jupiter koji simboliše optimizam, duga putovanja, velikodušnost i moralne vrijednosti.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Blizanaca: ovo će biti zabavna ljubavna veza.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Jarca: ova veza će biti loša u svim aspektima.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 1 – ovaj broj predstavlja mušku snagu, snažnu moć volje i agresiju.

Broj 4 – ovo je broj pragmatizma, zavisnosti, organizacije i uvjerenja.

Vaše sretne boje su:

Narandžasta: ova boja simboliše prosperitet, sreću, senzualnost i integritet.

Plava: ova boja simboliše snove, mudrost, istinu i lojalnost.

Vaši sretni dani su:

Nedjelja – ovim danom vlada Sunce i to je dan stvaranja, aspiracija i ambicija.

Četvrtak – ovim danom vlada Jupiter i to je dan dobre etike, beneficija, pozitivnog razmišljanja i iskrenosti.

Vaš sretan dragi kamen je tirkiz koji vam pruža emocionalni i mentalni mir i donosi iskrenost u ljubavne veze.

Idealan rođendanski poklon za vas je: sedlo za muškarca koji je ljubitelj konja i tirkizna narukvica za ženu.