Ako ste rođeni 1. decembra…

Vaš horoskopski znak je Strijelac

Vi ste spontana, vesela i osoba koja ima smisla za humor.

Radite sve na svoj način i to je odličan kvalitet dok god se ne radi o autodestruktivnom ponašanju. Imate mnogo poznanika i prijatelja iz cijelog svijeta.

Hajde da govorimo o vašem ljubavnom životu. Izgleda kao da nikad nikog niste shvatali ozbiljno. Međutim, vaš ljubavni život će biti na zavidnom nivou, jer će vas neko ko je veoma atraktivan eskortovati na na zabave i događaje A kategorije. Želite više od samo dobrog izgleda. Trebate nekog ko će vas nasmijavati, razmišljati i biti vam najbolji prijatelj.

Kada upoznate pravu osobu, instinktivno ćete to znati i biti spremni da se predate. Ova osoba će biti kompliment vašem stilu i vrijednostima. Moguće je da ćete biti u neobičnoj vezi. Seksualno ste aktivni ili spontani. Osoba koja je sa vama u vezi će morati imati otvoren um o svemu i ostaviti iza sebe konzervativno ponašanje.

Može se desiti da, kao odrasla osoba, ne donesete odluku da postanete roditelj. Ako se dogodi, bolje je da se desi kasnije u životu. Bili biste izvrstan roditelj, ali radije biste da osigurate stabilan život prije nego što donesete još jedan život na ovaj svijet. Shvatate da roditeljstvo može promijeniti mnogo toga i da vam može ograničavati i putovanja.

Uvijek imate sjajne vikende. Volite da se dobro provedete. Sa vama se svako osjeća ugodno. Veoma ste ugodna osoba.

Izvrsnog ste zdravlja. Uvijek izgledate dobro. Zapravo, trudite se oko svog tijela isto onoliko koliko biste se potrudili za bilo kakav posao. Kao dio vašeg rezimea, skloni ste da koristite biljne lijekove za glavobolje ili bol u mišićima. Vjerujete da je prirodni lijek uvijek bolji izbor. Stresne situacije zahtijevaju veče provedeno u jakuziju, a znate da to čini čuda za tijelo i um.

Karijera za koju se odlučite bi mogla biti bazirana na vašoj ogromnoj mašti i kreativnim kvalitetima. Kada se radi o vašem poslu, možete biti izuetno energični. Volite raditi sa ljudima, a posebno kada to uključuje rad za zajednicu.

Dobro upravljate svojim budžetom i možda imate neku uštedu sa strane za neočekivane životne događaje.

Nezavisna ste i praktična osoba. Najbolje se osjećate kada pored sebe imate nekog sličnog.

Možete i imati djecu, ali ne više od dvoje i poželjno je da se to desi kasnije u životu. Volite svijet i zemlju. Za vas je prirodno da radije koristite biljnu medicinu, nego da za svaku malu boljku idete kod doktora ili u apoteku.
Poznate ličnosti rođene 1. decembra:

Woody Allen, Obba Babatune, Janelle Monae, Bette Midler, Richard Pryor, Lou Rawls, Charlene Tilton, Vesta Williams.

Vaša vladajuća planeta je Jupiter koja simboliše inteligenciju, duhovne sklonosti i konstantnu potrebu za istraživanjem.

Najbolje se slažete sa osobama rođenim u znaku Ovna: ovo može biti energična i veza puna entuzijazma.

Ne slažete se sa osobama rođenim u znaku Riba: ovo će biti teška veza.

Vaši sretni brojevi su:

Broj 1 – ovaj broj označava pozitivnost, kreativnost i sirovu hrabrost.

Broj 4 – ovaj broj simboliše solidne temelje i otporan i vrijedan temperament.

Vaše sretne boje su:

Narandžasta: ova boja označava stimulaciju, prosperitet i sreću.

Ljubičasta: ova boja predstavlja maštu, snove, vidovnjačke sposobnosti i višu svijest.

Vaši sretni dani su:

Nedjelja – ovim danom vlada Sunce i pomaže vam da budete hrabri i sigurni u svoje ciljeve.

Četvrtak – ovim danom vlada Jupiter i to je dan takmičenja, učenja i proširenja znanja.

Vaš sretan dragi kamen je tirkiz koji je simbol čiste pozitivne energije i pomaže u detoksifikaciji imunog sistema.

Idealan rođendanski poklon za vas je: odmor u australijskim manjim mjestima za muškarca i za ženu skok padobranom ili bandži džamping.